Sysselsättning och gemenskap i fokus på Karriärdagen

Publicerad 31 maj 2018 i Nyheter

Onsdagen den 30 maj var det avspark för den sjunde upplagan av Karriärdag med fotboll – ett initiativ av Malmö FF i samarbete med Arbetsförmedlingen och Green Hat People med syfte att koppla samman unga arbetssökande Malmöbor med potentiella arbetsgivare.

Karriärakademin är Malmö FF:s verksamhet för att minska ungdomsarbetslösheten i Malmö. Ett av många projekt som Karriärakademin driver är ”Karriärdag med fotboll”. 78 unga arbetssökande unga och tio arbetsgivare utgjorde laguppställningen när den sjunde upplagan gick av stapeln på Stadion under onsdagen.

 Dagen inleddes med minimässa i Restaurang 1910 där arbetssökande och arbetsgivare fick möjlighet att lära känna varandra. Efter gemensam lunch var det fotbollsspel i Kombihallen, där varje lag bestod av personer från ett företag eller en organisation och arbetssökande med intresse för att jobba i den branschen. Att spela ihop skapar kontaktytor som kan leda till jobb, men också ge kunskap om olika yrken. Samarbetsföretaget Green Hat People var på plats och gav dagen det lilla extra med hjälp av quiz och teambuilding-övningar. 

MFF:s arbete med ”Karriärdag med fotboll” är ett av exemplen som ligger till grund för den satsning som Svensk Elitfotboll och Arbetsförmedlingen genomför på sysselsättningsfrågor. Därför var fotbollsklubbarna Hammarby IF och Östers IF på besök för att lära sig mer om konceptet. Även Arbetsförmedlingen Globen, Halmstad och Sundsvall deltog. 

Malmö FF tackar alla arbetsgivare och arbetssökande som bidrog till en lyckad dag!

huvudpartners

officiella partners