Swansea City AFC – Malmö FF, 4-0

Publicerad 02 augusti 2013

Precis som befarat blev Premier League-laget Swansea på bortaplan en mycket svår uppgift.

MFF inledde matchen med en tydligt defensiv taktik. Man backade hem, stängde ytor och när man väl fick bollen och gick till attack såg man till att hela tiden ha gott om folk som täckte bakåt. Taktiken såg ut att lyckas. Efter den första kvartens anstormning började MFF komma in i matchen allt mer. Även om Swansea hade mycket boll kom de inte till några direkta farligheter. Samtidigt började MFF att flytta upp mer folk i anfallen. Ytterbackarna började fylla på och matchen stod och vägde. Så kom en boll på djupet. Den alltid lika välplacerade Helander såg ut att ha det hela under kontroll när foten slinter på underlaget. I nästa sekund är Michu ensam med Johan Dahlin – en chans han förvaltar med en högklassig avslutning mot bortre hörnet som prickar stolpens insida och går in.

0-1 står sig i paus och trots underläge känns det som att MFF är med i matchen. I början av andra halvlek hakas Magnus Eriksson i straffområdet, men domaren väljer att inte åtgärda. Istället för straff kommer Swansea direkt i ett anfall och 2-0 är helt plötsligt ett faktum.

– Vi pratade om att våga hålla i bollen mer i paus. Så kommer straffsituationen och då ställer de om på det sättet vi vet att de är ruskigt bra på, säger Rikard Norling.

– Sen får de trean ganska snabbt och där känns det som att vi tappar farten, fortsätter Norling. På slutet gjorde vi några byten för att jaga ett mål, men vi lyckades inte. Istället kunde de göra 4-0.