Sverige – Makedonien på Swedbank Stadion 3 juni

Publicerad 03 april 2013

Det svenska landslaget kommer att ta emot Makedonien på Swedbank Stadion den 3 juni inför de viktiga VM-kvalmatcherna mot Österrike och Färöarna

Nu är det klart att Sverige möter Makedonien i en landskamp i början av juni. Matchen äger rum bara några dagar innan de två viktiga VM-kvalmatcherna mot Österrike och Färöarna.
– Eftersom våra proffsspelares ligor är färdigspelade redan i början och i mitten av maj är det viktigt med en träningsmatch vid den här tiden, säger landslagschefen Lars Richt.

Matchen kommer att spelas på Swedbank Stadion i Malmö den 3 juni, tre dagar innan bortamatchen i VM-kvalet mot Österrike och en vecka innan mötet med Färöarna på Nationalarenan Friends Arena.

Det var viktigt för landslaget att matchen kunde ordnas. Inte minst på grund av att de flesta europeiska ligorna vid den tiden redan är avslutade och flera aktuella landslagsspelare egentligen är lediga de sista veckorna i maj.
– Därför måste vi hinna få en match i benen innan vi ställs mot Österrike och Färöarna, säger Lars Richt.

– Det är glädjande för oss att de väljer att lägga landskampen i Malmö. Det visar att vi har en attraktiv stadion och publik som inte bara uppskattas av oss utan även landslaget och landslagsledningen, säger Malmö FF:s VD Per Nilsson.