Svenska supporterlaget – för en positiv supporterkultur

Publicerad 05 oktober 2009

Svenska Supporterlaget handlar om att lyfta fram supporterkulturens goda krafter.

Eldsjälarna som lever för sitt lag och som vi kan inspireras av. Rösta på dem som ska representera dig i Supporterlaget. Tillsammans kan vi stå upp för en fotbollskultur som alla kan vara stolta över.

Mer information om hur du röstar etc. hittar du på www.supporterlaget.se och nedan finner du lite kort information om de två himmelsblå kandidaterna:

Helen Johansson
Gör: Hängiven supporter och årskortsinnehavare sedan hennes pappa tog med henne till Stadion första gången 1982. På senare år har Helen dessutom börjat skriva träningsrapporter, spelarintervjuer och krönikor på MFF:s fansite Himmelriket.
Tycker: Att en bra supporter visar sitt stöd även i motgång: genom en 120-mils bortaresa, 90 minuters outtröttlig sång eller bara några tröstande ord till en spelare som behöver dem.
Bästa matchminne: Bortamatchen mot Göteborg 2004, där 8 000 ljusblå hejade fram det blivande guldlaget till seger

Martin Grahn
Gör: En hängiven supporter och en av de allra flitigaste besökarna på både matcher och träningar, sommar som vinter. Hans ständiga närvaro har gjort honom till en populär figur på Himmelriket, där han bland annat bidrar med filmade träningsrapporter och spelarintervjuer.
Tycker: Att man inte ska vara alltför hård mot medgångssupportrar, då det tar tid att bygga upp en relation till klubben och alla måste få göra det i sin takt.
Bästa matchminne: Agon Mehmetis fantastiska inhopp mot Kalmar hemma 2008, där han vände ett 1-2-underläge till seger med sina två första allsvenska mål.