Svenska Spel tror på MFF

Publicerad 28 mars 2011

Svenska spel har lagt ut oddsen på vinnarna i årets herr och damallsvenska. Får man tro dem, stannar båda gulden i Malmö.

I ett pressmeddelande ger Svenska Spel sin syn på hur Allsvenskan slutar:

”Fotbollsexperterna på Svenska Spel har sagt sitt och även om prognosen inte tilltalar alla skåningar så är det i söder som pokalerna har störst chans att hamna. De regerande mästarna både på herr- och damsidan kommer vara med i toppen och som seriesegrare ger Malmö FF oddset 3.60 medan LdB Malmö finns att spela till 3 gånger pengarna.

– På herrsidan ser vi Elfsborg som första utmanare med bland annat Lasse Nilsson och David Elm som kan ställa till en hel del oreda för motståndarlagen, säger Henrik Modén, oddssättare på Svenska Spel. Vi förutspår även att Malmö FF kommer släppa in väldigt få mål under säsongen, tillsammans med IFK Göteborg faktiskt minst av alla lag, fortsätter Henrik.

Varken Daniel Larsson (12 ggr pengarna), Agon Mehmeti (15.00) eller några andra av MFF-spelarna är topptippade i skytteligan, istället tror oddssättarna på Helsingborgs Alexander Gerndt och IFK:s Tobias Hysén (bägge 9.00).

Damallsvenskan är inte riktigt lika jämn, men i toppen kommer det bli tufft mellan LdB Malmö som vann i fjol och Tyresö FF som satsar vidare med ett väldigt starkt lag. Bägge lagen finns att spela till under fyra gånger pengarna och bland spelarna tror oddssättarna att LdB:s Manon Melis har en bra chans att vinna skytteligan, hennes chanser kan jämföras med en slantsingling.

Malmö har alltså en mycket bra chans att bli Sveriges fotbollsstad nummer ett även när vi summerar den här säsongen, i alla fall om vi ska tro svensk fotbolls största sponsor och deras experter.”