Svart halvtimme för B-laget

Publicerad 10 oktober 2006

1-0 av Johan Nilsson Guiomar efter sex minuter. 1-1 efter tjugosex minuter. 5-1 till Mjällby efter femtiosex minuter. Slutresultat 3-5. Det blev en B-lagsmatch med ett lite annorlunda förlopp på Stadion ikväll. Alf Westerberg vittnar om en halvtimme där försvaret gick bort sig fem gånger, men har också sett sitt lag skapa 10 målchanser och juniorspelarna göra bra ifrån sig.

Malmö FF B-Mjällby B 3 – 5 (1-2)

Startelva:

Niklas Hammer

Johan Nilsson Guiomar, Tobias Nilsson, Niklas Hansson, Philip Milenkovic(79)

Robin Andersson(85), Joakim Persson, Labinot Harbuzi(46), Yksel Osmanovski

Guillermo Molins, Agon Mehmeti(57)

Ersättare: Festim Bytyqi, André Jönsson(79), Robin ”M” Nilsson(57), Andreas Freij(85), Marcus Westerlund(46).

Mål och målskyttar
1-0 6 min Johan Nilsson Guiomar
1-1 26 min Adam Berner
1-2 36 min Adam Berner
1-3 47 min Filip Jansson
1-4 51 min Adam Berner
1-5 56 min Jackie Lennartsson
2-5 66 min Yksel Osmanovski
3-5 88 min Robin ”M” Nilsson
Utvisning
77 min Yksel Osmanovski

Det började jättebra. Redan efter sex minuters spel tog MFF ledningen på ett fint anfall genom Johan Nilsson Guiomar, förarbete Robin Andersson och Guillermo Molins.
– Sedan tappar vi successivt i första halvlek; vi har för dåligt försvarsarbete i hela laget, säger Alf Westerberg, tydligt och förståeligt nedstämd efter matchen.

Tjugo minuter senare kvitterade Mjällby, och unge Adam Berner, snabb forward presenterade sig i matchen. Han skulle göra sig påmind igen – och igen och igen. Han gjorde 2-1 till Mjällby i 36:e. Han tvingade fram den straff som gav 1-3 i 47:e, han gjorde själv 1-4 i 51:a och spelade slutligen fram till 1-5 i 56:e. 1-5???
– Han sprang oss sönder och samman. Alla lägena var 1 mot 1-situationer där han utmanade och vann, och där vi agerar riktigt svagt. Ska man tala i såna termer, så gör vi en katastrofal sista kvart i första och första kvart i andra halvlek.

Det försvar som gjort så bra ifrån sig i många matcher släppte nu in lika många mål på en halvtimme som på hela säsongen dessförinnan, nästan.
– Vi blir bekväma ganska tidigt, håller inte ihop där bak. Då kan de få igång sitt passningsspel, samtidigt som vi tappar positionerna. Ett för klent jobb från mittfältarna gör försvaret mer utsatt – även om försvaret skulle ha klarat de situationer som uppstår mycket bättre.

Men det fanns också ljusglimtar i mörkret. Alf är särskilt nöjd med Guillermo Molins och Philip Milenkovic – och så gjorde Robin ”M” Nilsson ett riktigt läckert mål på en soloprestation som startar 35 meter från mål.
– Vi gör en avslutande halvtimme som är anständig, då vi visar att vi vill rätta till det hela. Och vi skapar bra med målchanser genom hela matcher. Vi har 10 avslut på mål, de hade… fem.

I protokollet kan också noteras att Yksel Osmanovski drog på sig en utvisning, som sannolikt kommer att få efterräkningar efter utredning, dock inte redan tills nästa match.
– Han blir tufft tacklad och ger tillbaka med en grov eftersläng. Inte för att det ursäktar det Yksel gör, men typiskt nog skulle vi just byta ut honom när det här hände. suckar Alf Westerberg.

– Vi ska inte lasta våra yngre spelare för det här. Jag tycker trots allt att alla våra juniorspelare gör bra ifrån sig. Vi har belastat dem ganska tufft på senare tid, och jag tror de kan göra riktigt bra ifrån sig i JSM till helgen – sen får vi se vad vi kan få ihop till nästa tisdag.

Säger Alf och syftar på nästa B-lagsmatch, också den hemma, mot Landskrona BoIS.

/Tobias Christoffersson