Svanberg om debuten och assisten

Publicerad 29 maj 2016 i Nyheter

17-årige mittfältaren Mattias Svanberg skrev A-lagskontrakt med Malmö FF så sent som i mars. Under matchen mot Östersunds FK fick han göra allsvensk debut i den himmelsblå tröjan och tackade för förtroendet med en vacker framspelning till 4-1.

Efter matchen på Jämtkraft Arena var det en glad Mattias Svanberg som satt på träbänkarna i omklädningsrummet och kunde fira både seger och serieledning, så väl som debut och första poäng.

– Debuten var roligast. Sen var det en bonus att få en assist också, säger han om vad som var roligast för honom personligen.

Det var i den 82:a minuten vid ställningen 3-1 som han bytte av lagkapten Markus Rosenberg och sprang in på konstgräset för att försvara ledningen. Där och då kände han inget särskilt, berättar han. 

– Det var bara att gå in och köra och göra det jag är bra på. Jag ville inte tänka allt för mycket på vad det var för match. Det viktigaste var att täppa igen och inte släppa in något mål. Det var huvuduppgiften.

Mattias Svanberg hjälpte inte bara till med att försvara ledningen – han låg också bakom att den utökades. I den fjärde tilläggsminuten slog han en lång passning i djupled som möttes av Vidar Örn Kjartansson. Den isländske anfallaren kom fri och gjorde sitt tredje mål för matchen.

– Jag fick bollen av AC på mitten, tog emot den och kände att den måste framåt. Jag kollade upp och såg Vidars löpning och slog den på ytan. Sen gör han det riktiga jobbet egentligen. Det var kul, säger Mattias Svanberg.

Du har sagt att ditt första mål för säsongen var att göra allsvensk debut. Vad ser du framför dig nu?

– Nu är det att försöka få så mycket speltid som möjligt och kanske göra någon match från start. Man måste alltid ha mål att sträva efter.

Det måste kännas bra att kunna gå på sommaruppehåll med den första uppgiften avklarad. Hur ska du spendera de lediga veckorna?

– Först och främst ta det lite lugnt. Sen ska jag träna på egen hand. Det drar igång snart igen så det gäller att köra på.

Följ Mattias Svanberg och de andra spelarnas framfart i Allsvenskan. Köp halvårskortet och säkra din plats till sommarens och höstens hemmamatcher.

huvudpartners

officiella partners