Supporterlaget

Publicerad 23 september 2010

Svenska Supporterlaget är ett gemensamt initiativ från de allsvenska klubbarna och allsvenskans huvudsponsor, Svenska Spel Syftet är att främja en positiv supporterkultur, på och utanför läktarna. Vi vill lyfta fram goda exemplen från supporterkulturen och hoppas att fler kommer att inspireras till att göra insatser för sin klubb och samtidigt ta ställning mot våld och hat. Svenska Supporterlaget är också en plattform där supportrar från olika klubbar kan hitta varandra och diskutera frågor som rör oss alla, oavsett klubb.

 

Varje klubb kommer ha en representant i Svenska Supporterlaget och kandidaterna är nominerade av supporters. Du röstar på din representant på www.supporterlaget.se.

MFFs två kandidater är Sven Liljegren och Sara Andkvist. Nedan finner du en kortare presentation av dem.

Sven Liljegren

Gör: Sven såg sin första MFF-match i maj 1949. och alla som har MFF som sitt lag känner till den matchen då den slutade 12–0 till MFF. Sedan dess är Sven var trogen MFFare. Genom åren har laget ibland fått följas på avstånd, bland annat under de 10 åren Sven var till sjöss. Nu bor Sven på gångavstånd till ”Himmaborgen” och är t.o.m. på plats vid a-lagets flesta träningar. Sven har även varit engagerad i MFFs officiella supporterklubb MFF Support.

Tycker: För Sven kan supporterskapet sammanfattas med meningen ”I med och motgång tillsammans vi följer alltid vårt lag” men menar vidare att ett supporterskap definieras egentligen i hjärtat på var och en. Kärleken till klubben och laget är, om än inte blind, oändlig. 

Bästa matchminnet: Jag kommer för resten av mitt liv att minnas matchen mot IFK Göteborg på Nya Ullevi 2004, som vi vann med 2-1. Vi var minst 8 000 MFFare på plats, det var en fantastisk upplevelse.

Sara ”Sally” Andkvist

Gör: Sally känns av många MFF:are igen som publikvärd, en uppgift hon haft sedan 2004. Värdskapet innebär bl.a. att se till att rätt personer kommer ut i spelargången, att folk har rätt ackrediteringar, och att hålla media och spelare nöjda. Sally hjälper också till med barnklubben Kicken och är initiativtagare till MFFs Facebooksida, där hon också är administratör.

Tycker: Att ett bra supporterskap är att finnas där för laget, vare sig det går katastrofalt eller jättebra. Man är lika mycket MFFare om man åker Sverige runt för att följa laget i sitt hjärta, eller om man följer laget via Internet.

Bästa matchminnet: När vi tog SM-guld 2004. Man grät, men det var glädjetårar som trillade nerför kinderna. Och så klart glädjen när vi invigde Swedbank Stadion och vann över ÖIS med 3-0.