Supporterhuset bjöd in till tackfest

Publicerad 30 oktober 2015 i Nyheter

Under torsdagen bjöd Supporterhuset in sina medlemmar och andra gäster för en tackfest i sina nya lokaler. Renoveringen är ännu inte helt klar, men Supporterhuset ville ändå anordna festen för att tacka alla som hjälpt till samtidigt som de gav en inblick hur en framtida verksamhet kan se ut.

– Idag ville vi visa upp allt som vi gjort samtidigt som vi ville tacka alla som hjälpt oss komma så här långt. När vi tänker efter är det helt galet var folk ställt upp och hjälpt till samt skänkt oss saker, säger Richard Leufstedt som sitter i Supporterhusets styrelse och som varit projektledare för hela renoveringen.

– Supporterhuset har än så länge varit ett rätt så nertonat projekt. Som i alla projekt finns det en riskfaktor och vi ville säkerställa att vi hade något att komma med innan vi slog på den stora trumman. Idag känner vi att vi kommit en bra bit på vägen och därför har vi bjudit in till den här tackfesten. Jag tror inte alla riktigt förstå omfattningen av den verksamheten som vi kommer att bedriva här och därför tycker jag att det är viktigt att vi nu vågar göra det, säger Marko Zdravkovic, ordförande i Supporterhuset.

Tanken var att Supporterhuset skulle öppna upp på allvar nu på måndag men då det fortfarande återstår lite renoveringsarbete skjuts detta fram. Dock kommer de planerade förläsningarna att rulla på – fast på Swedbank Stadion.

– Vi vågar inte riktigt säga när vi kommer att dra igång på riktigt. Vi har vissa saker som inte är gjorde ännu. Vi har ett golv som ska på plats och tyvärr är det en dyrbar historia men vi hoppas att kunna få loss pengar eller material till det, säger Leufstedt.

– Den sociala verksamheten med alla föreläsningar kommer att rulla på som planerat bara att vi kommer att använda oss av Swedbank Stadions mediacenter under de första veckorna, säger Marko Zdravkovic.

Hur kan folk aktivera sig i Supporterhuset?
– Genom att bli medlem och förstå att här är något stort på gång. Folk måste våga komma hit och vara öppensinniga. Vi har stått för öppenhet sedan dag ett och nu gäller det att folk kommer med idéer vad vi kan göra här. Supporterhuset ska vara av supportrar – för supportrar. Engagemanget ska komma ifrån våra medlemmar och vi ska verka för dem, avslutar Marko Zdravkovic.

Läs mer om Supporterhuset på deras hemsida.

Bilder ifrån tackfesten.

huvudpartners

officiella partners