Sundsvallsmatchen avgörande för slutstriden

Publicerad 05 oktober 2002

– Vi kan inte nöja oss med oavgjort däruppe.
Tom Prahl tror att det krävs seger mot Sundsvall om MFF ska vara med i guldstriden hela vägen.
För lagkapten Hasse Mattisson finns hopp om spel, och han följer med som 17:e man i truppen.

Målvakter:
Mattias Asper, Lee Baxter

Backar:
Matias Concha, Daniel Majstorovic, Jussi Nourela, Mikael Roth, Olof Persson.

Mittfältare:
Erik Johansson, Jon Jönsson, Andreas Yngvesson, Peter Sörensen, Joseph Elanga, Kenneth Gustavsson, Hasse Mattisson.

Anfallare:
Peter Ijeh, Niklas Skoog, Markus Rosenberg

Mittfältsnavet Ohlsson/Mattisson var skadefrånvarande i förra matchen (Örebro, 2-2). Under veckan har Jörgen Ohlsson verkat närmast speldugligt skick, men fick kliva av i sista stund, samtidigt som Hasse Mattisson alltså kliver på.

– Hasse tränade idag och som det ser ut nu tror vi att han kan spela från start. Jörgen har problem med vristen och fick en kortisonspruta, men den hjälpte inte, meddelar Tom Prahl, som också avslöjar att Olof Persson kommer att få chansen som mittback.

I årets allsvenska är en sjundeplats alls icke säker mark inför de sista omgångarna, men Sundsvall kan vid seger imorgon i praktiken säkra nytt kontrakt. Ingen dålig morot.

– Om de slår oss, så är de klara – fast det får de förstås inte göra. Jag tror Sundsvalls program är så pass tufft att de får vara därnere och kämpa i slutet. Så, det blir en jättesvår match imorgon. Det lär bli fysisk fotboll på en dålig bana, säger Tom Prahl.

I summeringen av september, som snart ligger ute på hemsidan, slår Prahl också fast hur enormt viktigt det är att vinna matchen imorgon:

– Sundsvallsmatchen blir en vägvisare. Jag tror faktiskt den matchen blir avgörande för hur det ska gå för oss. Ska vi ha chansen kvar och samtidigt kunna tappa några poäng i hemmamatcherna mot Elfsborg och AIK – vilket jag förstås inte hoppas, men som man kanske får vara beredd på ändå – så får vi försöka göra det här rycket mot Sundsvall. Vi kan inte nöja oss med att spela oavgjort däruppe.

(Mer om MFF-tränarens tankar inför guldstriden i september-summeringen, bland annat för-emot-funderingar kring topptrion.)

GIF Sundsvall har hittills gjort en bra säsong i allsvenskan, bland annat med ett par fina skalperingar av topplagstuppkammar på sitt samvete. Förutom att tillfoga MFF det nesliga 2-0-nederlaget på Stadion har man besegrat Örgryte på Ullevi och Djurgården hemma på Idrottsparken. Men det var ett slag sedan; på sistone har formen sviktat. Två förluster mot Hammarby och Kalmar och sju insläppta för GIF-keepern Fredrik Sundfors, som tidigare mest haft stängt i sin målbutik. Kan man hoppas på söndagsöppet?

/Tobias Christoffersson