Sudic opereras för knäskada

Publicerad 19 april 2010

Skadan på Jasmin Sudic visade sig vara precis så allvarlig som befarat och nu måste han opereras.

Jasmin Sudic har idag undersökts och tyvärr har man konstaterat att främre korsbandet i höger knä har gått av.

– Vi lider med Jasmin och nu gäller det att vi alla stöttar honom under hans väg tillbaka, uppmanar MFFs tränare Roland Nilsson.

Det var på lördagens träning Jasmin vred till knäet och han har gått i väntan på klart besked sedan dess. Efter operationen väntar rehabilitering.

– Vi måste nu vänta på att svullnaden går ned innan vi kan operera och det kan ta några veckor, säger MFFs läkare Pär Herbertsson. Träningen börjar sedan i pricip omedelbart. Först med rörelseträning för att hitta musklerna och sedan med lätt belastning för att lära sig gå igen. Under den här tiden är det mycket cykel som gäller för att dels inte tappa kondition men också för att öva upp rörelsen igen. Därefter kan man börja jogga lätt och succesivt öka träningen.

Den totala läketiden för en sådan här skada är alltid olika från fall till fall och beror inte minst på hur resten av kroppen reagerar på rehab-träningen. Det är därför inte idag möjligt att ge någon prognos på hur många månader det kommer dröja innan vi får se Jasmin på planen igen.

– Det är redan många som hört av sig och stöttat och det vill jag verkligen tacka för, hälsar Jasmin.

Hemsidan håller alla tummar och tangenter för en bra läkning.