Succé för Sommarfotboll som avslutade i Lomma

Publicerad 16 augusti 2015 i Nyheter

Över 150 killar och tjejer lärde sig om finter och anfallsspel när MFF:s Sommarfotboll gjorde sitt sista stopp för säsongen i Lomma. I år har Malmö FF nått ut till rekordmånga barn under sommarlovet. 
– Vi vill bli en angelägenhet för fler, säger Per Ågren, MFF i Samhället.

I den kvava sensommarvärmen på Lomma IP hördes skratt, måljubel och ljudet av fotbollsskor mot nypumpade bollar när 153 killar och tjejer i åldrarna 7-13 år under fyra dagar deltog i MFF:s Sommarfotboll. Temat för veckan var anfallsfotboll och övningar i passningar, skott och finter varvades med matchspel under ledning av tränarna på plats.
– Det har varit väldigt uppskattat. Men framför allt försöker vi ha det kul också. Vi har fått låsa in bollarna under lunchen för att inte trötta ut dem helt. Det är mycket skratt, glädje och tävlingsinstinkt, säger Per Ågren.

Sommarfotboll är ett sätt för MFF att stärka sin popularitet och bygga sitt varumärke utanför Malmös gränser. Men också för att ge en lärorik och minnesvärd upplevelse för de unga spelarna, förklarar Per Ågren.
– Vi vill erbjuda en meningsfull fritid. Ett sommarlov är rätt långt så detta är en fin sysselsättning under en vecka. Jag tror det ger glädje och inspiration till killarna och tjejerna att ta med sig in i hösten, säger han.

Sommarfotboll i Lomma arrangerades i samarbete med nätverksklubben GIF Nike. Tidigare i sommar har samma arrangemang gått av stapeln i Åhus, Tomelilla och Bjärred, då tillsammans med Åhus HBK, Tomelilla IF och Bjärreds IF. Sammanlagt har omkring 1200 killar och tjejer deltagit – en ny rekordsiffra jämfört med sommaraktiviteter tidigare år.
– Vi har aldrig förr fångat så många som vi har gjort den här sommaren. Vi har kunnat hålla en bra kvalitet samtidigt som vi nått så många runtomkring och inte bara malmöiter och MFF:are. Inkluderat Sommarakademin vi har på Swedbank Stadion tror jag att det på kort sikt betyder att vi ökar antalet som blir intresserade av att söka till våra akademier.

– Alla som deltar blir också bjudna på en match i höst. Många får sin första upplevelse på Stadion och för en del av dem blir det en livslång kärlek. Det är också en liten poäng med det hela, säger Per Ågren.

En av spelarna i Lomma var Ville Löwenhielm som till vardags spelar i GIF Nike P06 men som för veckan bytte den röda tröjan mot en himmelsblå. Det hade han inget emot.
– Jag hejar på MFF, säger han.

Han tycker att dagarna varit roliga och särskilt skoj har det varit att lära sig om nya sätt att överlista sin motståndare.
– Jag har lärt mig helikopterfinten och rondellfinten. Det har varit kul, säger Ville Löwenhielm.

Max Westerberg som är instruktör på MFF:s akademi i Staffanstorp och en av tränarna på Sommarfotboll tycker att något av det mest givande med hans uppdrag är att se de unga spelarna utvecklas.
– Det är roligt att se glädjen i barnens ögon när de lyckas med någonting de kanske inte klarat tidigare. Det är också roligt att se intresset som finns för fotboll och för Malmö FF, säger han.

– Det här är ett väldigt bra sätt att spendera sin lediga tid på. Man kommer hit och har roligt och blir förhoppningsvis en bättre fotbollsspelare. Det är också en oerhört bra gemenskap. Man får bli en del av MFF-familjen på något sätt.

Max Westerberg berättar att han uppskattar det stora engagemanget han mötts av från spelare, föräldrar och GIF Nike och de andra klubbarna som varit med.
– Jag skulle vilja rikta ett stort tack till de klubbar och volontärer som ställt upp. De är oumbärliga för oss. Och ett stort tack till alla som deltagit. Förhoppningsvis ses vi nästa år igen, säger Max Westerberg.

Per Ågren delar uppfattningen om att de olika samarbetsföreningarna varit starkt bidragande till framgångarna. Tillsammans med dem ska MFF nu utvärdera årets arrangemang och därefter lägga planer inför nästa säsong. Inget är spikat men redan nu finns det idéer om att expandera.
– Det är hög chans att vi anordnar detta även nästa år och kanske på ännu fler platser i Skåne. Detta är en verksamhet som kan växa, säger Per Ågren.

huvudpartners

officiella partners