Strandberg: ”Jag gillar vinnarmentaliteten som finns i MFF”

Publicerad 09 augusti 2017 i Nyheter

Under onsdagen presenterades Carlos Strandberg som Malmö FF:s senaste nyförvärv. 21-åringen har trots sin unga ålder erfarenhet från Allsvenskan, två utländska ligor och spel i Champions League. Nu ser han fram emot att dra på sig den himmelsblå tröjan och hjälpa MFF till nya framgångar.

Välkommen till Malmö FF! Hur känns det efter att ha skrivit på?
Det känns fantastiskt kul att få möjligheten att spela i en så stor klubb som Malmö FF och att de tror på mig. Det innebär en ny upplevelse för mig och en chans att tillhöra en bra klubb som presterar och vinner titlar.

Vad tänkte du när du fick reda på att MFF var intresserade?
Det var en skön känsla att veta att Malmö FF ville ha mig. Det var rätt vibbar.

Hur vill du beskriva dig själv som spelare?
Det är en svår fråga, det här med att beskriva sig själv. Men jag är rätt snabb och stark och gillar att springa i djupled.

Vad kan du bidra med på planen?
Av det jag har sett Malmö spela har de spelat bra fotboll. Det jag kan bidra med är att försöka göra så många mål som möjligt. Och försöka få laget att gå ännu bättre.

Hur är du som person?
En lugn person som gillar att vara hemma med familjen och ta det lugnt. Jag är ganska spontan, det får bli som det blir liksom. Men oftast hittar man mig hemma i soffan framför någon tv-serie.

Du är bara 21 år men har redan hunnit med spel i både Ryssland och Belgien. Vad har det gett dig för erfarenheter?
I Ryssland fick jag rätt mycket erfarenhet både på och utanför planen. Jag flyttade när jag var väldigt ung och det var nyttigt för mig att komma dit. I Belgien var det lite upp och ner, men sån är fotbollen. Jag ångrar ingenting och känner att jag har blivit bättre utomlands.

I början av din tid i CSKA Moskva röstades du fram till månadens spelare av klubbens supportrar.
Det var precis i början när jag kom som jag fick den utmärkelsen och det var såklart kul. Jag spelade med bra spelare och det var enkelt att göra de grejerna jag är bra på. Det är också en av förklaringarna till att jag ville komma till MFF. Här finns bra spelare på varje position och en bred trupp.

Du spelade fem matcher i Champions Leagues gruppspel med CSKA Moskva. Vad har det gett dig?
Jag fick möta bra spelare och det var en ny erfarenhet för mig. Det var ett, två år sedan och på den tiden som har gått har jag utvecklats som spelare. Jag tror säkert att Europaspelet har hjälpt mig i den processen. Det har varit viktigt för mig.

Känner du någon i Malmö FF?
Jag spelade nyss med Pawel Cibicki och Franz Brorsson i U21-EM. Från U21 känner jag också Erdal Rakip. Och för några år sedan spelade jag ihop med Oscar Lewicki i Häcken. Så jag känner ändå ett par gubbar redan.

Du spelade i Allsvenskan senast förra året. Vad är det i ligan som gör att du gärna återvänder?
Först och främst är det en trygghet att få komma tillbaka till Sverige där vi pratar samma språk och familjen finns nära. När det kommer till fotbollen i Sverige är det en annan sorts trygghet. Jag har ju spelat i ligan och kan den rätt hyfsat.

Hur gärna vill du vinna Allsvenskan?
Jättegärna faktiskt. Det hade varit riktigt skönt att få vinna Allsvenskan. Det är stort att vinna ligan.

Vad ser du fram emot mest just nu?
Bara att få tillhöra klubben. Det verkar som att det är en skön atmosfär och en stark vinnarmentalitet. Man går ut varje match för att vinna och nöjer sig inte med oavgjort. Man har den vinnarmentaliteten och det är det jag gillar. Den finns där hos MFF.

Fakta om Carlos Strandberg
Position: Anfallare
Född: 14 april 1996
Längd: 186 cm
Vikt: 85 kg
Tröjnummer: 8
Moderklubb: Backa IF
Landskamper: U17 (7), U19 (13), U21 (14)
Kontraktslängd: Till och med 2021

Nästa match:
Malmö FF – Kalmar FF
Swedbank Stadion
Fredag 11 augusti 19:00

Biljettköp

huvudpartners

officiella partners