Stötta barn och ungdomar med diabetes

Publicerad 31 oktober 2012

I samband med matchen mot Örebro SK sker en insamling till förmån för barn och ungdomar med typ 1 diabetes.

Varje dag drabbas två barn i Sverige av diabetes. Varje dag måste dessa barn kontrollera sitt blodsocker genom att sticka sig i fingret 6-7 gånger om dagen och ta lika många sprutor med insulin. Dessa barn måste hela tiden vara uppmärksamma på vad de äter, när de äter och hur mycket de äter. De måste likaså vara uppmärksamma på hur de mår och hur mycket de rör sig eller sitter stilla då ALLT har en inverkan på blodsockernivåerna. Det är en ständig kamp för att må bra varje dag och för att undvika komplikationer senare i livet. En donation till diabetesforskningen kan göra stor skillnad. Den bidrar till att forskarna kan fortsätta sitt arbete med att hitta bot och i mellantiden även bättre hjälpmedel så att konsekvenserna av diabetes kan minimeras för de drabbade och deras närstående. Ett bidrag gör stor skillnad!

Skåne tar ett krafttag i kampen mot diabetes.
Den 10 november kl 11-18 på Swedbank Stadion Malmö uppmärksammas i år Väldsdiabetesdagen med ett stort evenemang. Det är Barndiabetesfondens Lokalförening Skåne och Sydvästra Skånes Diabetesförening som tar ett gemensamt krafttag för att uppmärksamma och sprida kunskap kring diabetes.

Temat är hälsa, kost och motion. Ett trettiotal företag ställer ut produkter – allt från medicinska tillbehör till hälsoprodukter och mat. Dessutom ges möjlighet att ställa frågor till diabetesläkare, diabetessjuksköterska eller dietist. På scenen hålls flera föredrag. Möt läkare som forskar kring diabetes och elitidrottare med diabetes i bagaget. Bli inspirerad av ett samtal om lusten till mat mellan Marco Manieri, känd från TV4s ”Sveriges mästerkock”, och Eva Kullenberg, dietist och hälsopedagog. Allt blandat med musikunderhållning av bland andra Helena Josefsson och Max Pahmp, samt en rad aktiviteter för stora och små

Fri entré till evenemanget.

Hela överskottet av Världsdiabetesdagen på Swedbank Stadion går till diabetesforskningen.

För fullständigt program och information om medverkande: www.varldsdiabetesdagen.se