Stort tålamod gav tre poäng

Publicerad 23 oktober 2021 i Dam,Nyheter

Sjukdomar och skador fick MFF att göra förändringar i laget både före och under matchen mot Hallands Nations FF. Samtidigt bjöd tabelltrean gästerna på en tuff utmaning där de himmelsblå fick slita hårt för att till slut segra med 3–0.

Malin Gunnarsson gjorde två av målen när Hallands Nations FF besegrades med 3–0 på Klostergårdens IP.

Det var ett Malmö FF som tvingades till sena förändringar i laguppställningen inför lördagens bortamatch mot Hallands Nations FF. Skador och sjukdomar fick tränare Fredrik Jahnfors att tänka nytt, samtidigt som en tabelltrean från Lund ville göra eftermiddagen besvärlig för de himmelsblå. Matchinledningen bjöd på mycket kamp och MFF ställdes mot ett välorganiserat och tajt försvarsspel. Det till trots kunde Malin Gunnarsson lugnt och behärskat placera in 1–0 till Malmö redan i efter 16 minuter, fint framspelad av Stina Stadig. Och det var mittfältaren Stina Stadigs match. På 90 minuter avverkade hon trwe olika positioner och låg bakom samtliga tre MFF-mål med sina tre målgivande passningar.

stina stadig efter matchen

Vänsterback, högermittfältare och anfallare, hur var det att spela idag?

– Haha ja det blev många olika positioner idag men det var bara roligt. Jag gillar att anpassa mig efter olika situationer och känner mig trygg ute på planen. I grunden är det väl central mittfältare jag har spelat under alla mina år som fotbollsspelare men jag har börjat uppskatta kanten mer och mer faktiskt. Jag gillar att vara delaktig i spelet och när man spelar på olika positioner så får du verkligen anpassa dig och vara delaktig i spelet på flera olika sätt.

Tre målgivande passningar i en 3–0-seger, vilket betyg sätter man på sig själv då?

– Ja det var kul, Jag har aldrig varit någon riktig målgörare så det är kul att ändå kunna bidra till mål även om man inte är just den som petar in dem.

De gör det väldigt svårt för oss idag, 1–0 fram till sista kvarten och sen avgör vi med två snabba mål på slutet. Hur ser du på den här matchen?

– Ja men de har många riktigt duktiga spelare och trycker verkligen på bra. Vi var väl inställda på att de skulle spela väldigt kompakt och ligga nära oss men vi har helt klart problem med det i början av matchen. Samtidigt så är det ju väldigt kul med de här matcherna där vi tvingas steppa upp ännu ett steg och möter ett lag som inte bara vill försvara sig utan också vill spela och går in för att vinna.

Hur är känslan när det står 1–0 på resultattavlan och de är väldigt nära att de går upp och gör 1–1 med tjugo minuter kvar?

– Det är väl det som är så fantastiskt med det här laget, att vi känner oss väldigt trygga i det vi gör så vi blir inte nervösa eller stressade av det. Och kort där efter så går vi ju upp och gör två snabba mål och det är väl också ett bevis på att vi höjer oss direkt när vi känner motstånd.

MÅL

Malmö FF: Malin Gunnarsson (16′) (83′), Emelie Erlandsson (81′)

LAGUPPSTÄLLNING

Vera Ejlertsson
Martina Sutalo, Lovisa Wifvesson, Madeleine Hejde, Saga Fredriksson
Stina Stadig, Rebecka Holm, Amanda Kander
Cassandra Harletun, Emelie Erlandsson, Malin Gunnarsson

Ersättare: Emma Svensson, Ida Hansson, Johanna Fredriksson, Andrea Sjögren

huvudpartners

officiella partners