Stort intresse för MFF:s nystart för flickor

Publicerad 15 januari 2020 i Dam,Nyheter

De fyra provträningarna för flickor i åldrarna 11–14 år är avklarade. På Stadionområdet har det varit fulla hus med sammanlagt 110 flickor som anmält intresse.

Provträningen i full gång på Stadionområdet.

– Det är oerhört glädjande att det är så många som är intresserade. Jag kunde inte drömma om att vi skulle få hela 110 intresseanmälningar. Dessutom var den fotbollsmässiga kvaliteten hos tjejerna väldigt hög, säger Per Ågren, MFF:s sportchef på ungdomssidan.

Totalt fyra lag ska bildas, två lag i gruppen 11–12 år och ett vardera för 13- och 14-åringar. Av de 110 som anmält intresse har ett femtiotal erbjudits plats.

– Vi är trångbodda här på Stadionområdet och kan tyvärr inte ta in allihop. Vi kommer behöva gå ner i planyta för att lösa det den första tiden. På sikt hoppas vi att Fritidsförvaltningen och Malmö stad kan erbjuda fler planer.

Glädje och entusiasm har stått i fokus under passen, samtidigt som det blev en möjlighet för flickorna att bekanta sig med MFF:s miljö.

– Vi vill erbjuda både glädje och professionalitet och det tror jag att alla har känt. Nu har vi ett bra fundament att bygga vidare på. Vår ambition är att ha fler årgångar redan nästa år, säger Per Ågren.

Emma Svensson, Per Ågren och Melina Skarström.

Andrea Sjögren, Melina Skarström och Emma Svensson från MFF:s nystartade A-lag på damsidan kommer att bistå med stöd och hjälp i flicklagen.

– Det betyder mycket att de engagerar sig så här. De kommer att finnas med en gång i veckan på träningar och på matcher. Emma kommer till exempel att fungera som målvaktstränare för de yngre tjejerna, säger Per Ågren.

FLICKFOTBOLL

huvudpartners

officiella partners