Storseger mot Södra Sandby

Publicerad 11 juni 2023 i Dam,Nyheter

Damlagets imponerande segersvit i division 1 fortsatte under söndagen när Södra Sandby IF besegrades med 8–1.

Maxim Khalil efter matchen

Om insatsen…
– Kontrollerat tycker jag. Vi är lite uddlösa i sista tredjedelen under första halvlek. Vi kommer till lägen men är inte tillräckligt distinkta och blir uddlösa framåt. I paus pratade vi om det och jag tycker att vi får fin effekt på det i andra. Sandby har egentligen ingenting framåt förutom frisparken som det blir mål på, där vår Stella [Malmros, utlånad till Södra Sandby från MFF] sätter den på ett riktigt fint sätt. Men för vår del så ser jag de principer vi tränat på, både offensivt och defensivt. Vi går inte ner i prestation under matchens gång och det är en styrka vi har. Generellt har vi hållit en väldigt hög lägstanivå och det är väldigt kul att se.

Om många olika målskyttar…
– Det är inget varken jag eller spelarna tänker på. Det tycker jag syns också, man sätter spelare i bättre lägen hela tiden och jagar inte skytteligan eller liknande. Vi har många spelare som är uppe i över fem mål och många som ligger i närheten.

Om de tre seriematcherna som återstår innan uppehållet…
– Vi har varit tydliga och metodiska i att se varje match som en final och att vi behöver ligga på maxprestation hela tiden. Vi grämer oss till exempel att vi släpper in frisparken idag och det är de små detaljerna som gör att vi fortsätter leverera.

Mål

Malmö FF: Plantin (4′), T. Persson Welin (7′, 57′), E. Persson Welin (29′, 47′), Skarström (55′), Gunnarsson (80′), Holm (83′)
Södra Sandby IF: Malmros (15′)

Laguppställning

Linnea Hagberg
Elin Björklund (K), Lovisa Wifvesson, Linnea Svensson, Agnes Mårtensson
Petronella Winblad, Erica Persson Welin, Sarah Mellouk
Melina Skarström, Anna Plantin, Thelma Persson Welin

Ersättare: Emelie Borg, Madeleine Hejde, Beatrice Närhi, Amanda Kander, Rebecka Holm, Malin Gunnarsson, Julia Welin

huvudpartners

officiella partners