Storseger i träningsmatchen mot Hittarps IK

Publicerad 11 februari 2023 i Dam,Nyheter

MFF:s aggressiva spel under hela matchen ledde till seger med 11–0 borta mot Hittarps IK på lördagseftermiddagen.

Dubbelt upp för Malin Gunnarsson och ett mål från Amanda Kander under lördagens träningsmatch. (Arkivbild)

Målskyttar

Hittarps IK:
Malmö FF: Gunnarsson (12, 72), Mellouk (18, 31), Plantin (39, 48), Holm (54), E Persson Welin (60), Kander (78), T Persson Welin (81, 89)

Laguppställning

Linnéa Hagberg
Elin Björklund, Linnea Svensson, Beatrice Närhi, Madeleine Hejde
Petronella Winblad, Cornelia Lindgren, Sarah Mellouk
Rebecka Holm, Anna Plantin, Malin Gunnarsson

Ersättare: Agnes Mårtensson, Amanda Kander, Erica Persson Welin, Thelma Persson Welin, Julia Welin

Maxim Khalil efter matchen

– Hittarp var ett topplag i division 2 förra året. Det är inget dåligt lag vi möter. Men vi gör mycket bra. Det är precis de beteenden vi pratat om och de har suttit fint två matcher i rad. Vi får in de anfallsmönster som vi har pratat om och kan komma i våg efter våg och anfall efter anfall.

– Det skulle kunna vara lätt att slå av på takten men det gör vi inte. Vi pressar hela matchen, det är intensivt och aggressivt. Vi är jobbiga och möta och ger inte motståndarna någon tid att vila.

– Sarah Mellouk gjorde debut och man ser hur skicklig hon är runtomkring straffområdet och i alla skeenden av spelet egentligen. Hon är med och bygger upp anfallen för att till slut sätta bollen i mål också. Det är jättekul att få integrera henne i spelet och laget.

– Det fanns mycket positivt. Jag tycker också att Malin är väldigt het på vänsteryttern. Julia Welin fick sina första minuter och vi vill se henne integreras ännu mer. Thelma kom in och gjorde två mål och det är alltid viktigt för en forward att göra mål. Vi har en bra trupp. När vi byter spelare innebär det inte att vi sänker kvaliteten.

huvudpartners

officiella partners