Storseger i Lund

Publicerad 28 maj 2022 i Dam,Nyheter

MFF reste till Klostergården för möte med Lunds BK i division 2. En målrik tillställning landade i en seger med hela 14–1 till de himmelsblå.

MATCHFAKTA

Mål:

Malmö FF: Elin Björklund (13′), Anna Plantin (19′) (48′) (55′), Malin Gunnarsson (28′) (45′) (85′), Madeleine Hejde (43′) Petronella Winblad (59′) (66′) (76′) (87′), Amanda Kander (88′)

Fredrik Jahnfors efter matchen:

– Idag var det imponerande bra. Vi känner verkligen att vi blir bättre och bättre för varje vecka och det är otroligt kul att se hur den utvecklingen vi gör på träningarna också visar sig på matcherna.

– Vi spelar i ett högt tempo genom hela matchen, har stor rörelse i anfallsspelet och spelarna gör jobbet för varandra på ett sätt som gör att våra motståndare får det riktigt jobbigt.

– Konkurrenssituationen i laget är just nu på den ultimata nivån. Alla vill spela och får man inte starta en match så kliver man in med enorm energi och vilja. Ta Petronella idag till exempel, hon inleder på bänken, kliver in efter 50 minuter som central mittfältare och gör fyra mål.

– Vi släpper in första målet under seriespelet för i år men det är ju ett fantastiskt mål som Lundspelaren gör där hon snor åt sig bollen vid mittplan, uppfattar att vi står högt med hela laget och lägger in bollen från halva plan. Bra uppfattat och en kanonträff som vi inte kan göra mer åt än att berömma motståndaren.

– Jättekul att även ha Caroline och Sophie i matchtruppen idag. En comeback och en debut där båda fick hoppa in i slutskedet och hann med att göra varsin assist. Carro har kämpat på varje vecka för att bli redo igen efter sin graviditet och Sophie gör ett kanonjobb tillsammans med vårt duktiga fysioteam för att bli fri sina ryggproblem. Nej idag var där ingenting att klaga på.

LAGUPPSTÄLLNING

Emma Svensson
Elin Björklund, Linnea Svensson, Ida Lyberg, Saga Fredriksson
Melina Skarström, Cornelia Lindgren, Amanda Kander
Madeleine Hejde, Anna Plantin, Malin Gunnarsson

Ersättare: Vera Ejlertsson, Petronella Winblad, Rebecka Holm, Caroline Williamsdotter, Sophie Sundqvist

huvudpartners

officiella partners