Storseger i kvarten – klara för semifinal i DM

Publicerad 15 juni 2022 i Dam,Nyheter

Inför rekordpublik på Södra Sandby IP gav Anna Plantin MFF en drömstart i kvartsfinalen av DM. Redan i den sjätte minuten tryckte anfallaren in 1–0 till gästerna som till slut besegrade division-1 laget med 4–0. Utöver en semifinal i DM senare i sommar, väntar nu även spel i Svenska cupen 2023.

Anna Plantin gav MFF en drömstart i kvartsfinalen när hon spräckte målnollan redan efter sex minuter.

Matchfakta

MÅL:
Södra Sandby IF:
Malmö FF: Anna Plantin (6′) (17′) (70′), Malin Gunnarsson (49),

VARNINGAR:
Södra Sandby IF: Louise Jonsson (47)
Malmö FF: Madeleine Hejde (90′)

Fredrik Jahnfors, efter matchen

– Det var lite spänt idag. Det märktes kanske inte utåt men jag tror nog att det var en extra anspänning inför den här matchen än vad det brukar vara. Därför var det otroligt skönt att vi fick ett tidigt mål och att vi vann våra första dueller.

– Vi hade gjort en bra scouting av vår motståndare och kliver ut och sätter hög press på deras backlinje. Det lönade sig och jag tycker att vi för spelet från minut ett egentligen. Det är bara under en kort period efter vårt 2–0-mål som Sandby kommer tillbaka in i matchen och får ett bra läge att reducera men efter det så tycker jag vi har full kontroll.

– Idag visar vi också upp hur farliga vi blivit på fasta situationer. Jag tror vi kommer till farliga avslut på samtliga hörnor idag. Och då är det mot en motståndare med stor rutin och som ligger i toppen av division 1.

LAGUPPSTÄLLNING

Vera Ejlertsson
Elin Björklund, Lovisa Wifvesson, Linnea Svensson, Saga Fredriksson
Rebecka Holm, Cornelia Lindgren, Amanda Kander
Madeleine Hejde, Anna Plantin, Malin Gunnarsson

Ersättare: Emma Svensson, Stina Stadig, Petronella Winblad, Melina Skarström, Sofia Anker

huvudpartners

officiella partners