Storseger för damerna i årets första match

Publicerad 01 juni 2021 i Dam,Nyheter

MFF genrepade inför division 3-premiären på lördag med att besegra division 2-laget FC Staffanstorp med 6-0 på Malmö Stadion.

Nyckelhändelser

9’ Nyförvärvet Amanda Kander öppnade MFF:s målkonto för året i sin himmelsblå debut. Fri med målvakten sköt mittfältaren behärskat in ledningsmålet.

24’ En frisparksvariant ledde till flipperspel i straffområdet innan bollen hamnade hos Rebecka Holm som ökade på ledningen med ett avslut intill stolproten.

32’ Amanda Kander avslutade ett vackert anfall efter förarbete av Melina Skarström och Elvira Ramel.

33’ Bara minuten senare nickade Melina Skarström in sitt första mål för året.

42’ Malin Gunnarsson hamnade i friläge och sköt på den utrusande målvakten. Returen hamnade högt upp i luften och på vägen ner pangade Melina Skarström in sitt andra för dagen på volley.

69’ I ösregnet på Malmö Stadion sköt Madeleine Hejde 6-0 från långt avstånd. Förmodligen kvällens snyggaste fullträff som satte punkt för matchens målprotokoll.

Noterbart var att tre spelare från MFF:s F06-lag kom in i matchens slutskede: Alice Magnusson, Isabelle Henriksson och Isabel Bodecker.

Tränare Fredrik Jahnfors efter matchen

– Den första halvleken var bra. Vi har tränat mycket på att sätta pressen och det gjorde vi. Sedan var vi duktiga på att spela igenom dem och vi jobbar mycket med spelbarheten i mitten. Där var Amanda Kander alldeles glimrande.

– I den andra halvleken spelade motståndarna på ett annat sätt med i princip tio spelare i en klump i mitten, de hade nog sett vad vi ville göra. Vi gjorde tio byten i andra halvlek för att sprida ut speltiden inför lördag.

– Det var bra att få den här genomköraren inför premiären. Det var publik och spelarna var lite nervösa och av det skälet var det extra positivt att få en match i benen. Även om det var mycket som såg bra ut i den första halvleken var tajmingen inte riktigt hundra procent. Men det är ju ändå åtta månader sedan vi spelade en match.

Spelarintervjuer

LAGUPPSTÄLLNING

Vera Ejlertsson
Madeleine Hejde, Lovisa Wifvesson, Beatrice Andersson, Ida Lyberg
Amanda Kander, Cornelia Lindgren, Rebecka Holm
Malin Gunnarsson, Melina Skarström, Elvira Ramel

Ersättare: Emma Svensson, Josefine Carlsson, Martina Sutalo, Stina Stadig, Annelie Nilsson, Anna Hellsten, Alice Magnusson (F06), Isabelle Henriksson (F06), Isabel Bodecker (F06)

huvudpartners

officiella partners