Stor framgång för eSkånecupen, Dags att få en vinnare

Publicerad 05 januari 2021 i Esport,Nyheter

Tävlande över landsgränserna och en tuff kamp om platserna i deltävlingarna är resultatet av årets upplaga av eSkånecupen. Imorgon ska en vinnare koras när det är dags för den stora finaldagen.

Över tusen entusiastiska FIFA-spelare har under årsskiftet tävlat i Malmö FF:s och MFFESPORT:s onlineturnering eSkånecupen. På trettondagen väntas den stora finaldagen.

– Gensvaret har varit fantastiskt och det har varit en kamp om platserna till deltävlingarna. Det har varit tävlande från hela Skandinavien och kvalitén på spelarna som tagit sig till finaldagen är väldigt hög, säger Filip Ahlström, projektledare för MFFESPORT.

I åtta dagar har deltävlingar genomförts. Vinnaren har belönats med tvåtusen kronor och kvalificerat sig till den stora finaldagen. Inför varje deltävling har 128 tävlingsplatser släppts via en registreringslänk där trycket på anmälan varit så stort att platserna till samtliga deltävlingar tagit slut på bara några minuter.

En av de som kvalificerat sig till finalen är Malmö FF:s egna FIFA-spelare Oskar Wetteus.

– Det är fantastiskt roligt att föreningen tagit initiativ till att arrangera ytterligare en turnering. Det finns tyvärr inte så många turneringar för oss och utan turneringar blir tävlingssäsongen väldigt kort. Det är också väldigt kul att så många duktiga spelare anmält sig till eSkånecupen. Så det kommer bli tufft att ta sig till den stora finalen men vi siktar på en hemmaseger i eSkånecupen, säger Oskar Wetteus. 

Finalspelen inleds klockan 18:00 den 6 januari och livesänds med kommentatorer på mff.se.

huvudpartners

officiella partners