Stöd musikhjälpen, följ med MFF ut i Europa

Publicerad 10 december 2013

I år har MFF skänkt en riktig fotbollsupplevelse till Musikhjälpens auktion: Resa, boende, studiebesök och biljett till första bortamatchen i kvalet till Champions League.

Förra året auktionerades en dag som assisterande tränare i Malmö FF och den gick för 26.000. Vinnaren av auktionen var Magnus Eriksson från Stockholm och alla som följer MFF minns nog hans son Holgers intervju med Jiloan Hamad.

Till årets Musikhjälpen har MFF skänkt ett riktigt Vip-paket för två personer. Man reser med laget, bor på samma hotell, får ett studiebesök på matcharenan och ser lagets förberedande träning. Och självklart ser man själva matchen från riktigt bra platser. Det ekonomiska värdet på Vip-paketet är allt mellan 10 – 20.000 kr, beroende på var matchen går. Emotionellt, är det omöjligt att värdera. Men vi lovar att det kommer att bli värt varenda krona.

I år har Musikhjälpen valt temat ”Alla tjejer har rätt att överleva sin graviditet”. Hur viktig hjälpen är förstår man när man läser bakgrunden på Musikhjälpens hemsida:

”Tjejer mellan 15 och 20 år löper störst risk att dö i samband med sin graviditet och de vanligaste dödsorsakerna är allvarliga blödningar, infektioner, högt blodtryck och osäkra aborter. 99 procent av alla dödsfall sker i låginkomstländer där det inte finns tillgång till en fungerande mödravård. Hårdast drabbade är länderna i södra Afrika och Sydasien. Fattigdom, brist på information och långa avstånd till sjukhus är vanliga anledningar till att många kvinnor i låginkomstländer föder i hemmet och mindre än hälften får hjälp av en utbildad barnmorska vid förlossningen. Utan rätt vård kan en kvinna förblöda på två timmar.”

Vi hoppas att så många som möjligt stödjer projektet och att MFFs bidrag inbringar ännu mer pengar än förra året.

Du kommer direkt till auktionen här.

Lycka till!