Startelvan mot Lyn

Publicerad 14 mars 2008

Anders Andersson är tillbaka i backlinjen och Niklas Skoog i anfallet när MFF tar emot norska Lyn i försäsongens näst sista träningsmatch. Matchen är inbokad till Rosengårds IP, men det intensiva regnandet kan medföra flytt till konstgräsunderlag.

Malmö FF – Lyn
Lördagen 15 mars 14.00, Rosengårds IP

MFF:s startelva:

Jonas Sandqvist

Ulrich Vinzents, Anders Andersson, Gabriel, Behrang Safari

Daniel Andersson

Guillermo Molins, Ola Toivonen, Jeffrey Aubynn

Niklas Skoog, Jonatan Johansson.

Ersättare: Dusan Melichárek, Jimmy Dixon, Christian Järdler, Babis Stefanidis, Labinot Harbuzi, Edward Ofere

MFF tvingades för fredagens förmiddagsträning till en ofrivillig reträtt till Kulladal och konstgräset. Det har fallit mycket regn det senaste dryga dygnet, och även om förhoppningen fortfarande är att det ska gå att spela lördagens träningsmatch mot Lyn på Rosengårds IP:s naturgräs som planerat, så finns risken att matchen måste flyttas till konstgräs. Troliga alternativ då Rosengårds konstgräsplan eller Kulladal, beslut i frågan tas troligtvis först lördag förmiddag, så håll utkik på hemsidan för färsk information.

Roland Nilsson och Hans Gren gör två förändringar i startelvan jämfört med tisdagens match mot Mjällby: Anders Andersson är tillbaka och ersätter Jimmy Dixon i mittlåset, Niklas Skoog ersätter Edward Ofere på topp bredvid Jonatan Johansson. Med endast två träningsmatcher kvar – genrep: Häcken på påskdagen – och startelvan till nio elftedelar intakt ligger det nära till hands att tänka sig att tränarna börjar få sin allsvenska premiäruppställning klar för sig. Roland Nilsson vill dock inte göra några medgivanden i den riktningen…
– Det vet man aldrig, det är ännu ett antal veckor kvar till seriestart… säger han efter fredagens träning, och avslöjar heller inte några nya saker laget fokuserar på i matchen:
– Det är samma saker som tidigare. Inställningen till vad vi gör är viktigt. Vi har rättat till ett par småsaker som vi hade problem med i förra matchen, då vi tappade lite i andra halvlek när vi spelade för mycket för oss själva och inte tillsammans, säger Roland Nilsson.

För motståndet svarar norska Lyn, som slutade nia i Tippeligan ifjol. Tuffaste motståndet hittills?
– Tja… Mjällby var också ett bra motstånd, de jobbade väldigt hårt. Men det är klart – Lyn är nog riktigt bra. Framför allt är det viktigt för oss att testa mot olika sorters motstånd, säger Roland Nilsson.
MFF mötte Lyn på Rosengård också ifjol, i en blåsig match som MFF vann med 2-1 efter mål av Junior och Yksel Osmanovski. I Lyns spelartrupp återfinns för övrigt före detta MFF:aren Jimmy Tamandi.

Entré: Frivillig entréavgift på 40: -, pengar som går till MT96 hundraårsfond.

/Tobias Christoffersson