Starka krafter stärker klubben!

Publicerad 07 mars 2011

Det har gått en dryg vecka sedan årsmötet och det kan vara på sin plats att reflektera lite över vad det innebar för oss alla. Först och främst tackar jag och hela styrelsen för att vi fått förtroendet att leda föreningen framåt. Vi står inför ett oerhört viktigt år och ingen energi kommer att sparas från styrelsens sida för att framgångsrikt lotsa Malmö FF ytterligare mot framtiden på ett bra sätt.

Förra året var i alla sportsliga hänseenden en fullträff, tveksamt om man hade kunnat önska sig mer av vårt jubileumsår. T.ex. blev det ju SM-guld för såväl U-19 som A-laget! Lägg där till att vi även vann Fairplay och Publikligan. Makalöst! Därmed kom också fokus för årsmötet ganska naturligt att flyttas till helt andra spelplaner och mycket koncentrerades kring det ekonomiska resultatet. Eller kanske allra främst – den stora skillnaden mellan vad vi trodde i november, och vad det sen visade sig bli.
 
Årsmötet blev på många sätt något annat än vad vi vant oss vid. Den ekonomiska rapporten, förklaringarna till resultatet och presentationen av vår nya interims-vd Per Nilsson var omfattande och togs emot väl, efter omständigheterna, enligt min mening.
 
I år kretsade istället debatten kring ett antal förslag till stadgeändringar. Mer om detta kan man läsa om på mff.se. En del av våra förslag röstades ned, andra godkändes. Men det som vi alla i styrelsen framför allt tog med oss är det stora engagemang som finns inom MFF, vilket är oerhört positivt.
 
Debatten fördes sakligt och respektfullt. Man argumenterade väl för sina ståndpunkter och föreningsdemokratin kom till tals vid ett flertal omröstningar. Riktigt kul att se. Som vi i styrelsen ser det handlade dock själva motsättningarna kanske delvis om ett missförstånd i uppsåtet med våra stadgeändringar. Där vi tänkte föra in ett starkare medlemsskydd, såg motståndarna motsatsen. Slutsatsen av det för oss är att vi missbedömt hur skrivningen om föreningens och medlemmarnas röstmajoritet kunde uppfattas. I våra ögon var ändringarna bara positiva för föreningen. Vi måste bli bättre på att kommunicera i god tid för att ge tillräckligt utrymme för debatt i viktiga strukturfrågor.
 
Jag konstaterar alltså att vi har en stor och engagerad medlemskår. Vägarna till MFFs mål kan vara olika men förs debatten med respekt gör den oss starkare. Kan detta engagemang smitta av sig på hela MFF-familjen har vi bäddat väl för framtiden.
 
Vi i styrelsen ser fram emot ett mycket spännande år för MFF. Vi har Allsvenskan, Europakval och Svenska Cupen (i den ordningen) att sträva efter. Samtidigt måste vi visa lika mycket på det ekonomiska planet.
 
Vi hoppas att alla som brinner för klubben sluter upp och stöttar för nya framgångar.
 
För styrelsen

Håkan Jeppsson, ordförande