Stark insats gav oavgjort mot division 1-lag

Publicerad 18 juni 2020 i Dam,Nyheter

MFF:s damlag svarade för en stark insats på Vångavallen – laget spelade 1–1 mot Trelleborgs FF efter en sen kvittering från Malin Gunnarsson.

Från 6–1 mot Kullabygdens DFF – till ett stentufft Vångavallen och division 1-laget Trelleborgs FF. Nej, det var ingen enkel uppgift som väntade MFF på torsdagskvällen.

Tränare Fredrik Jahnfors, som stuvat om i laget och gjort sex byten jämfört med matchen senast, fick se en match i högt tempo där Malmö FF försvarade sig väl.

– Vi släpper endast till ett par skott utifrån, i övrigt var vi väldigt fokuserade och stod upp bra matchen igenom, säger Jahnfors efter en mållös första halvlek.

I den andra halvleken skapade MFF tryck på Trelleborgs FF och Stina Stadig var framme två gånger om. Ett friläge och ett skott i ribban i samband med en hörna, men TFF klarade sig. Istället var det hemmalaget som i matchens 78:e minut, med ett ”lobbskott”, tog ledningen i matchen.

– Det speglade inte riktigt matchen då. Men jag är stolt över spelarna som fortsatte att trycka på och till slut fick vi betalt för det, säger MFF-tränaren.

För i matchens absoluta slutskede kom så kvitteringen. Madeleine Hejde spelade upp bollen till Malin Gunnarsson som i duell med TFF:s målvakt och ena mittback lyckades slita sig loss och placera in 1–1.

– Vi är jättenöjda med insatsen, jag tycker det såg bra ut för att vara första matchen mot ett division 1-motstånd på flera månader, säger Jahnfors.

Trelleborgs FF – Malmö FF 1–1 (0–0)
MFF: Malin Gunnarsson (90′)

Lagom till matchstart fick Spiideo tyvärr problem med sin tjänst vilket innebar att webbsändningen inte fungerade.
Spiideo erbjuder naturligtvis pengarna tillbaka för den som vill ha det. Kontakta support@spiideo.com för mer information.