Stark bortaseger över Djurgården!

Publicerad 16 april 2012

MFF besegrade Djurgården med 3-2 på Stockholms Stadion i vad som blev en riktig rysare. MFF gjorde en mycket stark först halvlek och gick till pausvila med 2-0-ledning, men på tio minuter i början av andra kvitterade Djurgården till 2-2 och såg ut att ha en vänding inom räckhåll. Så icke fallet! Med tre minuter kvar tryckte Mahias Ranégie in segermålet.

Rikard Norling överraskade nog fler än Djurgårdstränaren Magnus Pehrsson med sin startuppställning, där Wilton Figueiredo tog plats på bekostnad av Daniel Larsson.

Det var också Wilton som gav MFF ledningen i den 13:e minuten genom en distinkt nick på fint inläggsassist av Jiloan Hamad. Och tjugo minuter senare ver det Jilles egen tur att göra mål, när han rullade in en fantastiskt framspelning av Simon thern mellan benen på målvakten.

Tio minuter in i andra halvlek reducerade Djurgården, och tio minuter därefter kom också kvitteringen – helt symptomatiskt då hemmalaget tagit över matchen.

Men MFF var en återkomst i matchen mäktig, och i slutet av matchen kontrades Mathias Ranégie fram till ett par frilägen som sånär resulterade. Så, i 87:e minuten var det dags, när Jimmy Durmaz, spelade vidare till Hamad som spelade in till Ranégie framför mål -och regerande skyttekungen fick äntligen spräcka sin allsvenska målnollan för säsongen. Synnerligen välförtjänt och synnerligen vältajmat.

Djurgården-MFF 2-3!