Staffanstorps kommun bjöds in på match

Publicerad 14 april 2016 i Nyheter

Sedan hösten 2013 har Malmö FF haft en akademi på Hagalidskolan i Staffanstorp. Till måndagens match mot GIF Sundsvall bjöds elever, personal, politiker och näringslivsföreträdare i kommunen in till Swedbank Stadion.

För Jan-Olov Kindvall och de andra som arbetar med Malmö FF:s samhällsengagemang var det en chans att presentera hur samarbetet med kommunen genererat positiva effekter de senaste åren.

– Vi vill visa hur vår verksamhet fungerar och helhetsvärdet av kommunens engagemang tillsammans med oss, säger Jan-Olov Kindvall.

Innan matchen spelade nätverksklubbar från Staffanstorps kommun förmatcher inne på Swedbank Stadion. Maskotarna som följde spelarna in på planen kom också från de lokala föreningarna. Och på läktarna satt över 200 elever från Hagalidskolan och hejade.

– Det här skapar en vi-känsla i kommunen. Det finns en stolthet över att vi har en akademi och det sprids en positiv anda, säger Kerstin Jacobsson, rektor på Hagalidskolan.

Till kommande hemmamatcher under våren kommer motsvarande temadagar att hållas för Simrishamn och Höör, där MFF också haft fotbollsakademier etablerade i flera år.

Läs mer om MFF:s Fotbollsakademier.

huvudpartners

officiella partners