Stadions nya restaurang får namnet Erics Bar & Restaurang

Publicerad 28 januari 2019 i Nyheter

Till den allsvenska säsongsstarten 2019 öppnar den nya restaurangen nedanför Stadions norra läktare. Nu står det klart att restaurangens namn blir Erics Bar & Restaurang.

Namnet är en hyllning till MFF:s legendariska ordförande Eric ”Hövdingen” Persson, som verkade i föreningen som ordförande mellan åren 1937 och 1975. Den nya restaurangen, all kioskverksamhet och all övrig restaurangdrift på Stadion kommer att vara i Malmö FF:s regi.

Erics kommer att öppna i samband med den allsvenska premiären mot BK Häcken den 1 april. Den nya restaurangen har renoverats invändigt och kommer att delas upp i två avdelningar – en bokningsbar del för sittningar och en bardel.

Precis som tidigare kommer restaurangen vara öppen under vardagar för lunchgäster och i samband med MFF:s hemmamatcher. Men från och med i år kommer Erics att ha mer generösa öppettider under matchdagar, och alla MFF:s bortamatcher kommer att visas.

– Vid en vardagsmatch kommer Erics exempelvis ha öppet från lunch fram till efter slutsignalen. Vi vill att Erics ska bli en samlingsplats för supportrar innan och efter match, likt andra ställen i Malmö, säger Marcus Lehtonen, Head of Food & Beverage på Malmö FF.

Det blir även förändringar i sortimentet, både i restaurangen och i kioskerna på Stadion. Till säsongen 2019 har MFF skrivit nya avtal som innebär att Café Bar blir ny kaffegrossist och Stadion kommer nu att erbjuda Zoegas Skånerost i alla försäljningsställen. MFF har också skrivit avtal med Spendrups bryggerier, vilket innebär att det bland annat kommer att erbjudas dryck från Heineken, Norrlands Guld, Loka och Coca-Cola.

– Dessutom kommer menyn i restaurangen att breddas och inkludera en mer hälsosam profil. Vi kommer välja ut en del av de rätter som serveras till våra spelare till restaurangen, säger Marcus Lehtonen.

Fram till att Erics Bar & Restaurang öppnar kommer lunch serveras i Restaurang 1910 eller i hederslogen på Stadion. Tisdag, onsdag och torsdag vecka 5 är restaurangens balkong öppen för alla lunchgäster som vill se när Stadions nya gräsmatta läggs ut.

Från och med nu kommer veckans lunchmeny att publiceras på Facebooksidan 1910 – Möjligheternas mötesplats

huvudpartners

officiella partners