Stabil seger för U21

Publicerad 24 maj 2016 i Nyheter

Precis som A-laget igår vann U21 idag mot Falkenbergs FF med 2-0, efter mål av Erdal Rakip och Teddy Bergqvist.

Roland Larsson, tränare för U19, tog hand om dagens U21-match i Olof Perssons frånvaro och var nöjd med såväl försvarspel som anfallsspel.

– En stabil seger med väldigt stort övertag i bollinnehav från vår sida. Vi kontrollerar matchen med hjälp av ett stabilt försvarsspel och släpper inte till mer än några halvchanser under hela matchen. De hade någon kontring som Fredrik [Andersson] kommer ut och avvärjer och någon giftig frispark, men han har kontroll på den också. Anfallsspelet fungerade bra det med, vi spelar med stort tålamod och bygger många fina anfall, säger Roland Larsson.

Erdal Rakip sköt 1-0 på straff i första halvleken efter att Isak Redzic blivit fälld och i mitten av den andra halvlek avgör Teddy Bergqvist definitivt matchen med sitt 2-0-mål. Glädjande var att Andreas Vindheim gjorde comeback och kunde starta sin första tävlingsmatch för säsongen.

– Han skötte det bra och var väldigt nöjd med att få komma igång och få en match i benen. Han spelade precis på det sättet som han är bäst på, offensiv, deltog mycket i spelet och kom runt på kanten. Andreas såg pigg ut och det var bra att han fick nittio minuter, avslutar Roland Larsson. 

Laguppställning
Fredrik Andersson
Andreas Vindheim, Carvalho, Mattias Andersson, Anton Kralj
Piotr Johansson, Mattias Svanberg, Erdal Rakip, Onur Körhan
Teddy Bergqvist, Isak Redzic

Ersättare: Marko Johansson, Adrian Edqvist, Dennis Hadzikadunic, Johan Brannefalk, Truls Verngren, Felix Olsson Lundgren.

Folksam U21 Allsvenskan Södra
Falkenbergs FF – Malmö FF 0-2
Mål: Erdal Rakip, Teddy Bergqvist

huvudpartners

officiella partners