Stabil 3–0-seger över TFF

Publicerad 22 februari 2021 i Herr,Nyheter

Träningsmatchen mot Trelleborgs FF på måndagseftermiddagen slutade 3–0 till Malmö FF.

Mubaarak Nuh gratuleras av Hugo Bolin, Aleksander Nilsson och Romain Gall efter sitt 1–0-mål mot Trelleborgs FF.

Nyckelhändelser

Högerbacken Emil Lindman satte upp ett anfall i matchens 40:e minut. Lindman spelade in bollen i straffområdet till Sebastian Nanasi som skarvade bakåt till Mubaarak Nuh. Nuh slog till med ett välplacerat skott i målvaktens bortre hörn och spräckte därmed målnollan.

Hugo Bolin revs omkull i straffområdet av Trelleborgs målvakt och domaren pekade på straffpunkten i den 46:e matchminuten. Sebastian Nanasi var säkerheten själv och satte bollen i målvaktens vänstra hörn. 2–0.

I den 79:e minuten gjorde Sebastian Nanasi sitt andra mål i matchen. Anfallaren jagade bortalagets målvakt vars rensning träffade Nanasi och seglade in i ett tomt mål.

Mubaarak Nuh var nära att bli tvåmålsskytt i den 84:e minuten. Hans skruvade vänsterskott räddades av målvakten som sträckte ut och tippade bollen utanför.

Jon Dahl Tomasson om

Franz Brorssons insats:
Det var härligt att se Franz styra de unga spelarna. Han gör det fantastiskt idag och visar ledaregenskaper både före, under och efter matchen.

Den unga startelvan:
Många visade framfötterna. Det är fint att se de yngre spelarna få chansen att visa upp sig för en större publik. Matchen tv-sänds och det finns ett intresse från media, det är gott för deras utveckling att de lär sig hantera den pressen.

Sebastian Nanasi, Mubaarak Nuh, Hugo Bolin och Noah Eile:
Sebastian och Mubaarak två väldigt fina spelare som är öppna för att lära sig mer. De är två olika typer av spelare. ”Mubbe” har fart och snabbhet, medan Sebastian är väldigt intelligent. Dessutom fint att se Hugo (Bolin) som så sent som i lördags spelade 60 minuter i en internmatch. Noah gör det bra på ”fel position” och utvecklas hela tiden.

Malmö FF: Mubaarak Nuh (40′), Sebastian Nanasi (47′, 79′)