Stabil 3–0-seger mot Östersund

Publicerad 16 oktober 2021 i Herr,Nyheter

Tre mål från tre olika målskyttar bäddade för en komfortabel seger i Jämtland.

Nyckelhändelser

Minut 8: Hemmaspelare ropar på straff efter ett inspel mot Eric Larssons hand. Domaren friar.

Minut 28: En kort hörnvariant hittar fram till Sören Rieks vars direktavslut räddas av Östersunds målvakt.

Minut 41: Veljko Birmancevic rinner igenom i djupled och efter en duell i offensivt straffområdet pekar domaren på straffpunkten. Antonio Colak gör inget misstag och ger oss ledning med 1–0 strax innan halvtid!

Minut 54: Nyss inbytte Adi Nalic avslutar ett vackert anfall efter kombinationsspel mellan Berget och Colak. 2–0 från Nalic som ersatte Bonke Innocent inför den andra halvleken.

Minut 57: En frispelad Anders Christiansen gör vårt tredje mål för dagen när lagkaptenen hittar en lucka under ÖFK:s målvakt. 3–0 och total kontroll från MFF.

Minut 64: Niklas Moisander byter av Franz Brorsson och den finländske mittbacken är tillbaka i spel efter en tids skadefrånvaro.

Minut 90+2: Domaren blåser av matchen och förkunnar himmelsblå seger med 3–0!

Jon Dahl Tomasson efter matchen

– Det var en rättvis seger. I första halvlek spelar vi för långsamt och för mycket bakåt, det var inte bra nog. Men trots det har vi några moment när vi är farliga och Veljko står för en sådan bra aktion som leder fram till straffen och ledningsmålet.

– I andra halvlek kommer vi ut som ett nytt lag tycker jag. Vi spelar snabbare, löper för varandra och skapar många chanser. Dessutom håller vi nollan. Så överlag är det en seger som vi kan vara tillfreds med.

Malmö FF: Colak (42′), Nalic (54′), Christiansen (57′)

Östersunds FK: Turgott (8′)

Eric Larsson, Lasse Nielsen, Franz Brorsson (Moisander 64′)
Jo Inge Berget, Anders Christiansen (Björkqvist 84′), Bonke Innocent (Nalic 46′), Erdal Rakip, Sören Rieks (Olsson 64′)
Antonio Colak (Abubakari 72′), Veljko Birmancevic

Ersättare: Ismael Diawara, Martin Olsson, Emil Lindman, Niklas Moisander, Markus Björkqvist, Adi Nalic, Malik Abubakari