Spelglädjen visade vägen till seger

Publicerad 10 juli 2021 i Herr,Nyheter

En pangstart och ett klassavslut ledde Malmö FF till hemmaseger mot IK Sirius. 4–0 och fyra olika målskyttar i en match där MFF visade upp spelglädje och ett högt passningstempo.

Nyckelhändelser

1′ MÅL! Malmö FF sparkade igång eftermiddagens match i ett rasande tempo. Direkt efter avspark gick man till anfall på högerkanten. Felix Beijmo och Jo Inge Berget väggade sig fint förbi Siriusförsvaret och norrmannens inlägg längs marken träffade bredsidan på Antonio Colak som placerade in 1–0 efter bara 35 sekunder.

16′ MFF flyttade upp laget och satte hög press på Sirius som inte tilläts låna bollen särskilt mycket under den första kvarten. En bollvinst på mittfältet av Colak som breddade ut med bollen till en pigg Berget som testade avslut med högerfoten. Ett skott som smet över Siriusmålvaktens ribba.

20′ Återigen blev det farligt när MFF kom runt på högerkanten. Felix Bejmo tryckte in ett hårt, lågt inlägg mot den bortre stolpen där Colak sånär fick en fot på bollen i ett läge där gästernas mål gapade tomt.

22′ MÅL! MFF bjuder publiken på en idérik och fartfylld fotboll. Jo Inge Berget lyfte bollen i djupet mot Sören Rieks som tog ner bollen på bröstet och drog till på volley. Vilket avslut och vilket anfall fram till 2–0.

69′ Hemmalaget får en frispark nära 15 meter utanför offensivt straffområde. Lagkapten Anders Christiansen la upp bollen och överraskade gästernas målvakt med att gå direkt på avslut. Med vissa besvär kunde Sirius målvakt boxa undan bollen.

82′ Två snabba dubbelbyten satte fart på MFF igen. Birmancevic sökte sig in centralt för att hitta ett skottläge men hittade istället fötterna på Adi Nalic som vände runt snabbt och gick på avslut.

87′ MÅL! Hörna MFF som AC slår långt mot den bortre ytan. Vid den bortre stolpen står Eric Larsson som på ett tillslag lägger tillbaka bollen på en fri yta där Veljko Birmancevic kunde peta in 3–0.

90′ MÅL! Återigen visar inhopparna att de kommit in med energi. Med bara sekunder kvar av tilläggstiden utmanade Erik Larsson på högerkanten. Med en lätt passning in centralt kan Anders Christiansen placera in bollen och fastställa slutresultat till 4–0.

Jon Dahl Tomasson efter matchen

– Man ska aldrig underskatta en bra start och det får vi idag. Genom att vi gör 1–0 tidigt väcker vi också vår supportrar som ger oss god energi. Vi vet att Sirius är ett spelande lag som gärna spelar sig ur situationer men jag tycker vi tar tag i det direkt och tillåter inte vår motståndare att spela som de vill.

– Alla som spelar i Malmö FF vill spela alla matcher alltid, men med vårt tajta spelschema så måste vi rotera för att hålla huvuden och kroppar fräscha. En tränare är alltid på jakt efter den perfekta matchen och vi var nära den idag. Vi har fart, vi är farliga i offensiven och vi har kontroll bakåt. Jag är super tillfreds med killarnas insats idag.

Mål

MFF: Antonio Colak (1′), Sören Rieks (22′), Veljko Birmancevic (88′), Anders Christiansen (93′)

Varningar

Malmö FF: Veljko Birmancevic (83′), Adi Nalic (90′)
IK Sirius: Joseph Colley (38′), Tim Björkström (56′), Marcus Mathisen (60′)

Laguppställning

Johan Dahlin
Felix Beijmo, Anel Ahmedhodzic, Franz Brorsson, Jonas Knudsen
Bonke Innocent, Oscar Lewicki (70′)
Jo Inge Berget (85′), Sebastian Nanasi (59′), Sören Rieks (59′)
Antonio Colak (70′)

Ersättare: Marko Johansson, Erik Larsson (85′), Erdal Rakip (70′), Anders Christiansen (59′), Veljko Birmancevic (59′), Adi Nalic (70′), Amin Sarr.

huvudpartners

officiella partners