Spelarna ser fram emot premiären

Publicerad 26 mars 2014

På söndag är det Allsvensk premiär hemma mot Falkenberg. Redan nu ser spelarna fram emot matchen.

På söndag är det dags för den Allsvenska premiären då Falkenbergs FF gästar Swedbank Stadion. Spelarna hoppas på en välfylld Stadion och ser redan nu fram emot matchen.

– Vi har Sveriges bästa publik och Sveriges bästa lag. Självklart blir det ett fint samspel när Stadion är fylld. Redan veckorna innan en stormatch kan du känna av att det kommer att bli något speciellt och din laddning blir mycket större. Jag längtar till att få gå ut till Hymnen om jag säger så, säger Magnus Eriksson.

Även Pontus Jansson, Guillermo Molins, Robin Olsen och Simon Thern hoppas på mycket folk i premiären mot den Allsvenska nykomlingen Falkenberg.

– Det är alltid grym stämning när Stadion är fylld vilket ger oss extra energi. Jag tror att alla som kommer på matcherna mår bra av en fylld Stadion, både vi spelare men även folket på läktaren. Det är som att vi får ut det bästa av varandra, säger Jansson.

– Om Stadion är fylld i premiären kommer vi få ett jävla lyft samtidigt som Falkenberg får känna på hur jobbigt det kan vara att spela i Allsvenskan, säger Molins.

– Det hade varit fantastiskt skoj om det var fullsatt i premiären. Att få stå i målet och ha hela ståplatsläktaren bakom sig är en helt sjuk känsla. Helst hade jag spelat hemma varje match, berättar Olsen.

– Redan på uppvärmningen är det en speciell känsla när du ser hur folket strömmar in på läktarna. Sen när man får vandra in och du ser alla stå och sjunga med sina flaggor och halsdukar så värmer det hjärtat, förklarar Thern.

För Erik Johansson blir matchen än mer speciell då det är hans moderklubb som kommer på besök.

– Det är en obeskrivlig känsla att vandra ut och du ser att det är fullsatt. För mig personligen kommer premiären bli speciell då Falkenberg är min moderklubb så jag hoppas få visa upp vår fantastiska publik på bästa sätt, säger Johansson.

Markus Rosenberg kan på söndag komma att göra allsvensk comeback och för första gången spela en match på Swedbank Stadion.

– Jag har själv aldrig fått vandra in på vår nya Stadion men jag har sett många matcher på plats som åskådare och det har varit grym stämning. Ljudet stannar inne på Stadion på ett annat sätt än vad det gjorde på gamla stadion vilket gör att det blir ett jävla tryck och det är lättare att få med hela publiken i sången. Jag ser verkligen fram emot premiären och hoppas på mycket folk, säger Rosenberg.

Biljetter till söndagens match mot Falkenbergs FF köper du i MFF Shopen eller via ticnet.se.