Spelarna är tillbaka – så var första dagen

Publicerad 09 januari 2017 i Nyheter

Semestern är över och alla spelare som inte är iväg på landslagsuppdrag är på plats i Malmö för att starta upp försäsongen. Under måndagen genomgick spelarna tester för att kontrollera den fysiska statusen.

Första dagen på jobbet efter uppehållet fick spelarna mäta kroppsfettet, göra hopptester, genomgå en medicinsk screening och avslutningsvis ta ett löptest. MFF:s fystränare Ben Rosen är nöjd med vad han fick se.

– Jag är riktigt stolt över killarna. Under mina år i klubben har de aldrig kommit tillbaka i bättre form än vad de gjorde nu, säger han.

Han berättar att de olika övningarna och testerna under måndagen används för att bygga ett program som ska få spelarna i bästa möjliga form till säsongsstarten och framåt. Samtidigt som det är viktigt att spelarna fått vila utmattade kroppar är det därför också av stor betydelse att de har bibehållit en bra fysisk nivå under det åtta veckor långa uppehållet som de nu är tillbaka från.

– Vi har professionella spelare som visat att de tagit träningen under uppehållet på allvar. De goda resultaten visar också att träningsstaben har varit framgångsrik. Vi blir bättre och bättre för varje år, säger Ben Rosen.

Staben ser också lite annorlunda ut nu jämfört med för ett år sedan. Magnus Pehrsson är ny huvudtränare, Jens Fjellström har tillkommit som assisterande och Alexander Nilsson och Jesper Robertsson är nya i det medicinska teamet.

– Det har fungerat riktigt bra. Från dagen efter att Magnus presenterades har vi alla träffats och pratat regelbundet. Vi har en väldigt tydlig plan för hur vi vill arbeta och har hunnit planera mycket. Alla vet vad vi ska göra och varför, säger Ben Rosen.

Tisdagen den 10 januari klockan 18:00 hålls årets första öppna träning på Malmö IP. Välkommen!

Följ MFF säsongen 2017 – köp årskort!

huvudpartners

officiella partners