Spelarkommentarer efter vinsten mot Fremad Amager

Publicerad 29 januari 2016 i Nyheter

Allan Kuhn luftade hela 21 spelare i fredagens segermatch mot danska Fremad Amager. Inför matchen gav Kuhn spelarna order att visa framfötterna och återupprepa det som laget övat på under de senaste träningar: en hög och kollektiv press.

Elvan som startade den första halvleken:

Wiland
Tinnerholm, Bengtsson, Árnason, Yotún
Johansson, Eikrem, Rakip, Berget
Rosenberg, Molins

– Det blev ungefär så som jag förväntat mig. Det var tungt och lite ringrostigt. Amager var betydligt bollskickligare än vad jag förväntat mig och jag tycker att vi spelade upp oss i den andra halvleken. I den första kom vi inte så högt upp med ytterbackarna som vi ville. Men om man ska sammanfatta allt så var det skönt att vi vann och för egen del kändes det bra att ha fått spela 45 minuter och komma igång, säger Markus Rosenberg och fortsätter:

– Det blev lite svårt för oss i den första halvleken då deras målvakt gärna höll i bollen och drog ner på tempot. Vi hade kunnat pressa högre upp men vi hade kommit överens om att ligga lite lägre för att sätta vårt spel och att när vi sedan skulle gå på press så skulle hela vårt lag hänga på.

Hur vet ni när ni ska gå på press och när ni ska avvakta?

– Du känner av det. När en av våra anfallare går upp så blir det man-man över hela banan. När en går upp så krävs det att resten hänger på.

Elvan som startade den andra halvleken:

F.Andersson
Vindheim, M.Andersson, Carvalho, Konate
Rodic, E.Andersson, Svanberg, Johansson
Mehmeti, Bergqvist

Inför den andra halvleken ändrade Allan Kuhn om en del i laget och var det endast Piotr Johansson som fick stanna kvar ifrån den första halvleken. Det var också i den andra halvleken som MFF:s hetaste målchanser skapades och i matchminut 62 vinklade Agon Mehmeti in matchens enda mål.

– Det kändes okej idag. Skönt att få komma igång efter vinteruppehållet och även skönt med vinst direkt – sånt är viktigt för självförtroendet, säger Agon Mehmeti.

Hur tyckte du det gick med presspelet?

– Det gick okej. Vi har inte hunnit träna på det jättemycket och med tanke på att detta var första matchen så ska vi ändå vara nöjda. Det lovar gott.

Hur skulle du beskriva ditt mål?

– Det var en spelvändning Andreas var högt upp i banan – som vi har sagt att ytterbackarna ska vara – och slog in ett inlägg ifrån höger. Jag stod på rätt plats inne i straffområdet och slog in den på volley. Jag hade ett till läge där efter där jag kanske borde ha gjort ett till mål. Jag såg att försvararna sjönk ner så jag tänkte att jag hade gått om tid men just då fick jag bollen för långt ifrån mig och chansen försvann. 

huvudpartners

officiella partners