14SEBASTIANJÖRGENSENMittfältare

Personlig information

Födelsedatum: 8 juni 2000
Moderklubb: HA85
Kontraktslängd: 2027-12-31
Tröjnummer: 14

Sebastian Jörgensen anslöt till Silkeborg IF:s ungdomsverksamhet i de tidiga tonåren. Han flyttades upp i A-laget och gjorde som 18-åring seniordebut i en cupmatch han dessutom blev målskytt i. Under sin första hela säsong i Silkeborg spelade han 15 matcher när laget kvalificerade sig för Superligaen.

Det blev sparsamt med speltid under första året i Superligaen som dessutom slutade med degradering. Det stora genombrottet för Sebastian Jörgensen kom istället säsongen 20/21 när han återigen var med och förde upp laget till Danmarks högsta liga. Den här gången överträffade laget alla förväntningar och slutade trea i ligan, vilket gav en Europaplats. Sebastian Jörgensen stod för framträdande prestationer och blev belönad med en plats i U21-landslaget.

Säsongen innan han anslöt till MFF stod han utöver regelbundet spel i Superligaen också för sex gruppspelsmatcher och noterades för två mål och lika många assist i UEFA Conference League. På 129 A-lagsmatcher för Silkeborg IF gjorde Sebastian Jörgensen 32 mål och 24 assist.

Sommaren 2023 skrev han på ett långtidskontrakt med MFF.

huvudpartners

officiella partners