23lasseberg johnsenMittfältare

information

Födelsedatum: 1999-08-18
Födelseort: Stavanger, Norge
Längd: 179 cm
Vikt: 73 kg
Moderklubb: Forus Og Gausel IL
Kontraktslängd: 2027-12-31

Lasse Berg Johnsen skrev sitt första proffskontrakt med norska Viking FK i slutet av 2018, klubben han tillhört sedan 13-års ålder. Säsongen 2019 fick han debutera för klubben innan han senare samma säsong lånades ut till Tromsdalen UIL i den norska andraligan. Efter lånesejouren återvände han inte till Viking utan istället plockades han in av Raufoss IL, också ett lag från den norska andraligan.

Det var här karriären började ta fart på riktigt. Lasse Berg Johnsen tog en startplats på det centrala mittfältet och efter en säsong med Raufoss värvades han in av danska Randers FC inför säsongen 2021. Under första säsongen i Randers kom också genombrottet. Mittfältaren var med och förde laget till titeln i den danska cupen och noterades för 20 framträdanden.

Säsongen efter blev Lasse Berg Johnsen given på Randers mittfält i Superligaen. Cupvinsten 2021 innebar att laget kvalificerade sig till europaspel. Där blev det två kvalmatcher till Europa League och åtta matcher i Europa Conference League, innan laget blev utslaget av Leicester City i 16-delsfinalen.

Han anslöt till MFF sommaren 2023 och gjorde sin kanske dittills bästa match i föreningen i den avgörande guldmatchen mot IF Elfsborg.

huvudpartners

officiella partners