Sören efter 11-0-segern

Publicerad 01 maj 2007

Från en spelarbuss full av skratt och glada tillrop ger Sören Åkeby några kommentarer till den historiska cupmatchen mot Stenungsund.

Grattis till en faktisk historisk seger. Vet du om att MFF inte har vunnit så här stort i en tävingsmatch i Sverige sedan 1949…?
– Tack! Dels är det roligt att höra en sån sak, dels gör vi det riktigt bra idag.

En snabb kommentar till matchen?
– Vi visar att vi är ett bra lag med ett bra passningsspel – vi gör en jävla bra match helt enkelt. Vi får upp snabbheten, vi hittar kombinationerna, vi är löpvilliga och vi gör många fina mål. Och det ska ändå sägas att motståndarna försökte, så gott de kunde.

Laget brukar själv vara sin värsta motståndare i sådana här matcher; exemplen är många i klubbens sentida cuphistoria på att det där med att hitta motivationen och hålla skärpan uppe är långt ifrån självklart. Med mål från minut 2 till 89 verkar det dock ha funkat idag?
– Idag jobbar alla offensivt och defensivt hela matchen. Sedan tyckte spelarna helt enkelt att det var roligt; det är förstås en skön känsla att få ett sådant flyt i passningsspelet.

15-0 på två matcher; Hammarby är förvarnade… blir det en skön vecka nu att ladda upp inför ett tidigt allsvenskt toppmöte nästa tisdag?
– Det ska bli skönt med en eller två lugnare dagar nu, sedan börjar vi fila på nästa match, som ska bli riktigt kul.

Det finns anledning att instämma i den förhoppningen. Om en vecka är det dags, avspark 19 på Stadion.