Sören Åkeby efter segern i genrepet

Publicerad 01 april 2007

Läs vad Sören Åkeby och Hasse Mattisson tyckte om dagens match.

Sören Åkeby
”Första trettio i första halvlek är jag nöjd med utan att säga att vi var jättebra. Sedan höll vi inte laget kompakt utan blev långa och vi gav motståndarna för stora ytor, kom inte in i pressen och när vi vann bollen blev vi orörliga.

I andra halvlek spelade vi annorlunda då vi spelade med högre press och var mer aggressiva och jag tycker vi är riktigt, riktigt bra i andra halvlek. Vi skapar en hel del bra chanser och de(HBK) har inte ett skott på mål.

Jag är jättenöjd med försvarsspelet både när vi är aggressiva och när vi ligger lite lägre. De har femton minuter i slutet av första halvlek när vi är för långa och de får tid att styra spelet och vi kommer inte rätt.

Ni får hjälpa mig(sagt till journalisterna på plats) men jag får inte ihop till en enda riktig målchans för HBK och det är jag nöjd med.

Vi hade bestämt oss innan matchen att spela lågt i första och högt i andra. Jag vill att spelarna skall känna på och träna flera varianter av försvarsspel beroende på motstånd och bli trygga i det.

Behrang Safari gör en fantastisk andra halvlek. Den snabbhet han visar upp. Man säger att Dusan är snabb och han försökte runda ett par gånger man han bara hämtade upp bollen igen på andra sidan. Han växte under matchen och andra halvlek är han riktigt riktigt bra.

Det finns ingenting att anmärka på gällande backlinjen. Jimmy är fantastisk och Anders läser spelet utmärkt. Anders är liten men har har en fantastisk timing och är lugn. Hela backlinjen och försvarsspelet i stort fungerar mycket bra. Vi skapar ett par riktiga målchanser förutom målet och jag är tveksam till om båda är offside. Vi släpper dessutom inte till någon chans och då måste man vara nöjd.”

Hasse Mattisson
”Jag tycker inte det var något bättre match från något av lagen. MFF var det något hetare laget framåt och det avgjorde matchen. Totalt sett ingen bra fotbollsmatch, dåligt tempo och mycket felpassningar. Det blir till att spetsa till det inför premiären.”

/Patrik Jandelin