Sören Åkeby efter matchen

Publicerad 19 mars 2007

Omständligt, omständligt och ett för enkelt baklängesmål. För lite löpningar i djupled och över lag för långsamt. Men ändå en OK match av MFF. Det tyckte Sören Åkeby efter förlusten i träningsmatchen mot Örebro SK.

MFF förlorade även den andra träningsmatchen nere på Cypern; 0-1 skrevs slutresultatet mot Örebro efter att matchens enda mål nickats in i 57:e minuten.

Efter matchen låter Sören Åkeby behärskad i sin besvikelse; igen är det benägenheten till omständlighet och bristen på djupledsspel som MFF-tränaren fokuserar på i sina kommentarer.
– Vi har ett bra passningsspel, men i vissa lägen blir vi alldeles för omständliga. Vi måste spela bollen snabbare, framför allt sista tredjedelen av plan. Djupledsspelet måste bli bättre. Samtidigt som vi vågar komma fram bättre med folk i anfallsspelet, måste vi hitta en balans så att vi inte blir sårbara för omställningar emot oss. Målet de gör på oss är för enkelt. Det kommer ett inlägg, vi har fullt med folk i boxen och de har en man – men det är ändå han som får nicka in bollen!

Matchen mot AGF betecknade du som okej; var dagens match bättre eller sämre?
– Jag tycker vi gör en OK match idag också. Det finns tendenser som är bra. Vårt passningsspel är bra, och rörligheten är bra emellanåt. Vi för spelet mer eller mindre hela matchen och vi har mycket boll – men vi måste skapa fler målchanser, och vi blir för lätta att läsa när vi spelar kort för mycket. Vi har ett par bra kombinationer idag där Jonatan blir fri, och Yksel och Ola har också några lägen. Men vi måste vara mer löpvilliga, framför allt i djupled, och vi måste värdera situationerna bättre, så att spelet blir varierat.

Sören ser inga mer grundläggande problem bakom lagets svårigheter de senaste två matcherna.
– Visst har vi saker att rätta till, men framför allt måste vi vara snabbare i allt vi gör – men det kommer vi att bli efterhand som vi lättar på träningen och får piggare ben. Nu gäller det att vi fortsätter jobba.

Tobias Christoffersson