Sölvesborgs GOIF första nätverksklubb utanför Skåne

Publicerad 11 februari 2016 i Nyheter

På torsdagen offentliggjordes det att Sölvesborgs GOIF ansluter sig till MFF:s Fotbollsnätverk som ger utbyte och samverkan mellan Malmö FF och lokala föreningar. Därmed blir blekingeklubben den första föreningen i nätverket som är baserad utanför Skånes gränser.

Jonas Bjurbrant, föreningskonsulent Sölvesborgs GOIF, är glad över att de två föreningarna inlett ett samarbete.

– Vi har höga ambitioner som vi är långt ifrån i mål med. Då behöver vi en samverkanspartner för att bolla idéer. Det här samarbetet öppnar dörrar för oss. Till exempel har vi fantastiska träningsfaciliteter som vi inte kunnat utnyttja tillräckligt. Med MFF:s Sommarfotboll kan vi erbjuda högkvalitativ fotbollsträning för unga spelare.

Att man blir den första klubben utanför Skåne adderar också något extra, berättar Jonas Bjurbrant.

– Det är jäkligt hedrade att vara den första nätverksklubben utanför Skåne. Sölvesborg är ett starkt MFF-fäste. Man har kanske Mjällby i hjärtat, men MFF som andralag.

– Vi har blivit väldigt väl bemötta av Malmö FF. Man känner sig jämlik även om det är i olika världar. MFF har gjort en resa som vi kan plocka en del från, inte minst samhällsengagemanget. Vi vill vara en ansvarstagande förening och kunna erbjuda så mycket mer.

MFF:s Per Ågren är glad över det nya samarbetet och de möjligheter det skapar för de två föreningarna.

– Vår verksamhet sprider sig och det är roligt att vi nu finns utanför Skåne. Sölvesborgs GOIF är en klubb som visar ett stort engagemang och det är en intressant region med ett stort fotbollsintresse, säger han.

Läs mer om Fotbollsnätverket.

Jonas Bjurbrant om Sölvesborgs GOIF:

Vi är en pigg hundraåring. Det är vi och banken som funnits längst i Sölvesborg så vi berör många i staden. Det är en traditionsrik förening som fostrat många spelare uppåt, främst till Mjällby. Seniorlaget pendlar mellan division 2 och 3. Vi har en målsättning att vara ett stabilt division 2-lag med många egna produkter. Damlaget är ett samarbete med Lörby IF och spelar i division 1. 

huvudpartners

officiella partners