Smakstart i DM för damlaget

Publicerad 08 mars 2020 i Dam,Nyheter

Hållen nolla, två mål framåt och dominans spelmässigt. Damerna fick en kanonstart på tävlingssäsongen när Lilla Torgs FF besegrades med 2–0 i DM.

Efter träningsmatcher mot Kristianstads DFF, FC Staffanstorp och Södra Sandby IF var det äntligen dags för tävlingsmatch. Division 2-laget Lilla Torgs FF stod för motståndet på Mariedals IP.

Och det var MFF som tog initiativet i matchen genom ett snabbt anfallsspel och offensiv kvalitet. Det skulle ge resultat i matchens 27:e minut. Beatrice Andersson drev framåt i banan med bollen och hittade en djupledslöpande Rebecka Holm som tog emot, slet sig fri och sedan lobbade bollen över en chanslös målvakt.

En fantastisk start för nyförvärvet Rebecka Holm som gjorde sin första match från start i MFF-tröjan.

Anna Hellsten ökade sedan på ledningen bara minuter senare efter ett riktigt mönsteranfall med flera kortpassningar.

Den andra halvleken förblev mållös, trots ett stort MFF-övertag. De 127 åskådare på plats fick därmed se MFF vinna med 2–0 i sin första tävlingsmatch för säsongen.

– Vi är nöjda med insatsen och särskilt den första halvleken är riktigt bra. Då kommer vi i anfallsvåg efter anfallsvåg. Vi har en del att jobba på sista tredjedelen, men det kommer, säger en nöjd huvudtränare Fredrik Jahnfors.

MFF: Rebecka Holm, Anna Hellsten