SM-slutspel väntar för F17

Publicerad 13 oktober 2022 i Nyheter,Ungdom

75-16 i målskillnad och tvåa bakom Södra Sandby i tabellen – till helgen inleds SM-slutspelet för Malmö FF F17 då Eskilsminne IF väntar i åttondelsfinal.

Alice Magnusson är en del av MFF:s framgångsrika F17-lag.

Seriespelet är över för F17 och på lördag inleds SM-slutspelet mot Eskilsminne IF. Efter en stark säsong är det med en god känsla laget tar sig an Helsingborgslaget på bortaplan.

– Vi kommer från två tuffa matcher där vi har fått kriga ganska mycket (IFK Kalmar och FC Rosengård) och gjort bra insatser. Nu väntar ännu en tuff match, men jag utgår från att vi följer vår matchplan och har mycket boll, då kommer chanserna också komma, säger Marcus Grankvist som tillsammans med Olle Nilsson delar på tränaransvaret i F17.

Lördagens match är åttondelsfinal och det är vinna eller försvinna som gäller för Granqvist lag. Men trots matchens betydelse ser tränaren ett modigt lag som går in i slutspelet.

– Vi har ett lag med fantastiskt fina fotbollsspelare som kan gå hur långt som helst. Några av tjejerna har gjort landskamper och spelat i vårt damlag, men på den här nivån är det den största matchen hittills för många. Jag tycker ändå spelarna har en vana av att hantera den här typen av matcher och vet vad det innebär att bära MFF-emblemet på bröstet. Precis som för mig finns det för dem ingen känsla som är mäktigare, säger Marcus Grankvist och fortsätter:

– Många av dessa spelarna är Malmö FF:s framtid och jag tror även vi kan få se en hel del av dem i våra framtida landslag. Flick- och damfotboll är på uppgång och jag tycker vi spelar en jäkligt bra fotboll.

Åttondelsfinal F17

Eskilsminne – Malmö FF
Lördag 15 oktober kl 14:00
Västergårds IP 5, huvudplan

huvudpartners

officiella partners