SM-slutspel för U17

Publicerad 03 oktober 2013

Det drar ihop sig till slutspel i Pojkallsvenskan U17 till helgen. På besök kommer Mjällby AIF och åttondelsfinalen spelas på söndag kl. 15.00 på plan 6.

Hemsidan fick några ord med U17-lagets tränare Patrick Winqvist och Andreas Georgson inför matchen:

 

Grattis till slutspelsplatsen. Berätta lite om säsongen som kvalificerat er för SM-slutspel:

– MFF U17 har haft en fin säsong. Vi var klara seriesegrare med tre omgångar kvar att spela vilket är en fin bedrift. Dessutom har många unga spelare fått chansen och tagit stora kliv i sin utveckling vilket är precis det vi som tränare hoppas på. Dessutom har vi lyckats vinna P16 DM vilket också var ett mål för säsongen. Viktigare än resultaten är dock att spelarna och laget hela tiden tagit kliv i sin utveckling och därmed ökat chansen att en dag spela i MFF:s A-lag.

Nu är serien över och slutspel väntar. Hur avgörs SM-slutspelet?

– De 16 bästa lagen i de tre Elitserierna kvalificerar sig för åttondelsfinal. Då vi vann vår serie blev vi topprankade i slutspelet och får möta Mjällby AIF som kom femma i den Södra serien.

Vad vet ni om motståndet?

– Vi har mött Mjällby två gånger i serien och det har varit riktigt tuffa matcher. Vi har förvisso vunnit båda med 3-2 men det har varit fight ända fram till slutsignalen i båda matcherna. Mjällby är fysiska och välorganiserade och vi har största respekt för deras lag.

Kan ni berätta om MFF:s lag?

– MFF:s lag består av pojkar födda 1996-1998. Truppen är något yngre än tidigare år vilket är bra för då testas våra unga talanger på allvar då det blir fler jämna matcher under säsongen. I övrigt spelar vi 4-4-2 och strävar efter att vara spelförande och offensiva med en solid defensiv precis som A-laget.

Slutligen, hur tror ni att det går till helgen?

– Det kommer bli jämnt och lite extra nerv men det är våra spelare vana vid. Förhoppningsvis gör vi en bra prestation som lag och då kommer det räcka till avancemang. Vi har allt i egna händer!