SM-guld för P17!

Publicerad 13 november 2022 i Nyheter,Ungdom

Malmö FF vann SM-finalen borta mot Hammarby efter straffar.

221112 Malmö FF:s spelare jublar efter vinsten av fotbollsmatchen i P17-slutspelet mellan Hammarby och Malmö FF.

På lördagen blev Malmö FF:s P17-lag svenska mästare efter en dramatisk final borta mot Hammarby IF på Kanalplan i Stockholm. Ordinarie speltid slutade 1–1 efter att André Alvarez Peres gett Malmö FF ledningen efter ett vackert anfall innan paus och Hammarby kvitterat strax efter paus.

Resten av matchen var jämn med chanser åt båda hållen och förlängningen såg likadan ut. På tilläggstid av den andra förlängningshalvleken rammade Wille Persson Hammarbys ribba men närmare än så kom Malmö FF inte en seger innan straffsparksavgörande tog vid.

Väl där var Malmö FF det kallaste och skickligaste laget och när Alexandru Ghita kyligt placerade in den fjärde raka himmelsblå straffen var saken klar. En synnerligen väl genomförd säsong kröntes med ett SM-guld som hela föreningen är oerhört stolt över. Stort tack och grattis till alla som varit inblandade i P17-lagets fina 2022!