Slutspurt i Royal League

Publicerad 27 april 2005

Slaget om Öresund fortsätter i torsdagens Royal League-match mellan danska mästarlaget FC Köpenhamn och svenska mästarna Malmö FF på Danmarks nationalarena Parken. Avsparken är klockan 20.35.

Kanal 5 sänder direkt med start kl 20.30.

Grupp 1 i Royal League, dynamitgruppen med norska mästarna Rosenborg BK som det tredje laget, är väldigt jämn. Rosenborg leder gruppen på fyra poäng men står över i den här omgången. FC Köpenhamn har också fyra poäng men ett mål sämre i målskillnad. Malmö FF, med en match färre spelad, har tre poäng.

MFF vann hemmamatchen mot FCK med 1-0 efter ett drömmål av Markus Rosenberg och är nu piskat att ta minst en poäng för att ha kvar chansen att vinna gruppen.

MFF avslutar slutspelet med hemmamatch mot Rosenborg torsdagen den 12 maj, då FCK står över.
FC Köpenhamns svenske tränare Hasse Backe har stora problem med skador i truppen inför mötet med MFF. Flera spelare är långtidsskadade. De senaste dagarna har nya skadeproblem tillkommit. Mittbacken och lagkaptenen Bo Svensson missar matchen, likaså backen Ole Tobiasen och lårskadade anfallaren Alvaro Santos. Manfallet innebär är FCK:s trupp är bantad från 18 tillåtna till blott 16 spelare.

Malmö FF har Yksel Osmanovski avstängd efter tre varningar. Inga allvarliga skador spökar i MFF.
– Men det kan ändå bli aktuellt med några ändringar mot FCK jämfört med den senaste allsvenska matchen, mot Gefle. Vi har spelare med småskavanker men å andra sidan har vi 16 jämngoda seniorer i truppen, påpekar tränaren Tom Prahl.

FCK och MFF har mötts tolv gånger sedan FCK bildades 1992. MFF har plusstatistik med fem segrar mot FCK:s tre. Fyra möten har slutat oavgjort.
– Vi är ute efter att ta minst en poäng i Parken. Så länge vi har chans att vinna gruppen och bli bäst i Norden ska vi kriga så mycket vi kan, lovar Tom Prahl.

Man räknar med minst 3.000 MFF-supportrar till matchen. De får en egen sektion, D-läktaren, där det är möjligt att köpa biljett.

För mer information, se www.royalleague.com