Slutresultat: 5-0!

Publicerad 30 juni 2003

Nedan direktrapporteringen från MFF-HIF. En utförlig – och mer sammanhängande – matchkommentar finns att läsa under Senaste Matchreferat.

I 88:e minuten utmärkt frisparksläge för MFF fem meter utanför straffområdet när Yngvesson görs ner brutalt. Innan den slås byter Erik Johansson och Markus Rosenberg av Yngvesson och Ijeh.

Och frispaken går i mål!!! Skoog har provat många gånger – och äntligen får han träff! Han satsar på elgans snarare än kraft och ”lättar”upp bollen i vänstra krysset. Är det sant, det här?

Det var Niklas Skoogs tionde mål, och därmed leder han skytteligan!
——————
Vilken fullständigt sanslös derbykväll! I 75:e minuten nytt MFF-anfall, ny härlig kombination. Thomas Olsson, som gärna hamnat lite längre bak i banan tidigare, har gjort en löpning framåt och avancerar in i straffområdet med bollen. Bra läge, men ute till vänster har Yngvesson löpt in i ett bättre. Olsson lättar bollen förbi HIF-försvarare ut till Yngvesson, som äntligen har flyt in avslutningarna – han sätter säkert fyran! F-y-r-a-n, mål nummer fyra.

Tre minuter senare är hittills mållösa skyttekung Ijeh nära att få målutdelning han också. Utmanar på egen hand, skaffar sig skottläge och klipper till – bollen i burgaveln.
—————–
Efter nio minuter av andra halvlek gör Niklas Skoog 3-0 till MFF! På väg in i straffområdet får han en svår boll, men sån tur att han är en en mästerlig mottagare. Han vrider till och får tag i bollen, får kontroll över den samtidigt som han vänder bort en HIF:are och sätter in bollen. Suverän prestation!

Strax efter målet kommer ett speakerbesked som ger anledning till jubel: Stadion är utsåld – 27 350 personer är på plats!!!

Innan trean har HIF haft två farliga lägen, varav ett livsfarligt med Christoffer Andersson framför mål. Men det verkar – peppar, peppar – inte vara HIF:s kväll…

Efter 56 minuter friläge för Mattias Lindtröm med Asper – ser det ut som, men Jon-Inge Höiland lyckas få ett ben emellan och räddar situationen. Han får en smäll p köpet, men verkar kunna fortsätta spela. Lars Bakkerud har ersatts av Martin Fribrock i HIF.

Det är verkligen ett härligt go i MFF ikväll! Tremålsledning, men garden är uppe, anfallslusten oförtruten Joesph Elanga kämpar till sig bollen, passar Skoog, som söker väg med Hasse Mattisson. M Men kaptenen laddar ett skott, ett riktigt bra, tungt skott som går till hörna. Hörnan blir farlig, och genererar en ny.

Innan den slås – i 66:e minuten – gör MFF sitt första byte. Ut går Jon Jönsson, in kommer Lolo Chanko. Som springer in, tar plats vid hörnan – och är på väg att styra in den!

————-
Efter 25 minuter två riktigt bra MFF-anfall, där laget spelar sig till farligheter. Andra gången når Hasse Mattisson Ijeh i straffområdet, han har lite för många emot sig, bra framjobbat läge.
I 26:e minuten farlig för HIF 5 meter utanför straffområdet till höger. Mikael Gustavsson går upp och nickar strax över mål – farligt!

Minuten efter en härlig MFF-kontring med imponerande löpning av Yngvesson, som får bollen på mitten, passar Ijeh och sätter fart upp längs högerkanten. Ijeh avancerar och lägger fram bollen till Yngvesson på väg in i straffområdet. Passen blir lite brant, men det är vackert ändå… Minuten efter skott från Christoffer Andersson, mitt i målet och inga problem för Asper.

I 29:e minuten pressar Peter Ijeh och vinner boll ner vid HIF:s vänstra hörnflagga, slår inspel, bollen går bak och till slut kan Thomas Olsson få på ett bra skott. HIF har frispark i hyfsat läge, den blir inte farlig.

Det blir däremot en frispark till MFF, strax därpå. Från vänster sju åtta meter utanför straffområdet slår Skoog en svepande, inåtskruvad boll, som två till fyra MFF:are får chansen att nicka, skyffla eller skjuta in. Nära… klar målchans.

I 35:e minuten nytt MFF-anfall: Thomas Olsson hittar Ijeh med rak, distinkt passning, Ijeh slår känslig framspelning till Skoog på väg in i straffområdet, men HIF lyckas avvärja. Minuten efter avvärjer Asper en HIF-farlighet i straffområdet.

I 37:e minuten Ben blixtsnabb spelvändning av MFF: Peter Ijeh får bollen i full fart framåt till vänster och på väg mot straffområdet ser det ut somom han ska utmana de HIF:are som hunnit med ner och gå på mål. Men Niklas Skoog har löpt upp till höger och Ijeh serverar honom en perfekt pass genom straffområdet, HIF:arna. Och Skoog, en bit in i straffområdet i öppet läge tvekar inte, utan drar på – bollen spikas upp i målets högra sida. Det är 2-0!

MFF hinner med två bra lägen till innan paus, det första ger Peter Ijeh bra nickläge i straffområdet, på det andra får Yngvesson bollen av Thomas Olsson och sätter fart på sin vänsterkant. Han vänder bort sin gubbe, ger sig av inåt i banan och skaffar sig fint skottläge, tyvärr är själva skottet inte så bra. Men som han sliter och tar sig fram!

—————–
Efter fem försiktiga inledningsminuter börjar matchen komma igång, och det är MFF som börjar bäst. Första farligheten i sjätte minuten i ett fint anfall. Peter Ijeh klackar bollen bak till Hasse Mattisson som slår inlägg. Skoog tjongar till en lyra som Yngvesson är bra framme på hos HIF-keepern.

I sekvensen efter en staffsituation för MFF när Peter Ijeh gör en vältajamad löpning in i straffområdet och går omkull efter kontakt med HIF-back. TV-bilderna snarare undergräver än stöder domare Peter Fröjdfeldts friande. Strax efter HIF:s första anfall som andas farlighet. I elfte minuten ny farlighet för MFF: på Joseph Elangas inlägg klacktouchar Yngvesson och får bra riktning mot höger sida av målet, men Fredrik Larsson är med.I tolfte minuten har HIF frispark i hyfsat läge.

I trettonde minuten matchens första hörna till MFF. Concha slår den från vänster, Olof Persson går bra upp men når inte bollen. Men – HIF lyckas heller inte få undan den och Andreas Yngvesson kan gå upp och stånga bollen i mål – 1-0 till MFF!

Efter målet öppnar sig matchen med några möjligheter till vardera laget, med fördel HIF. Motståndarna börjar hitta struktur i sitt anfallsspel, men ännu så länge har en aggressiv och välläsande MFF-defensiv fredat från riktigt heta lägen.

I 22:a minuten farligaste HIF-läget ännu, när Christoffer Andersson får lite tid med bollen i strafområdet, men igen lyckas MFF avvärja.