Slutdömt för Anders Frisk på Malmö Stadion?

Publicerad 27 augusti 2002

Bengt Madsen ångrar inte sin kritik mot Anders Frisk och nu har domarbasen Bo Karlsson bestämt att Frisk och Malmö Stadion inte är en bra kombination.

Källa:sportal.se

”Anders Frisk och Malmö FF är ingen bra kombination. Nu tar domarbasen Bo Karlsson beslutet att inte låta Frisk döma Malmös matcher i fortsättningen.

Det blir alltid känsloladdat när Anders Frisk gästar Malmö Stadion. Precis som så många gånger förr fick Frisk publiken mot sig i lördagens match mellan MFF och Hammarby. Efter matchen gick Malmö-ordföranden Bengt Madsen till stark kritik mot domaren.

Turbulensen har tvingat fram ett agerande av domarbasen Bo Karlsson.

– En domare kan inte gå in till match med en ryggsäck. Jag kan naturligtvis inte säga att Anders Frisk inte kommer att döma Malmö FF på si eller så lång tid, utan generellt ska domarna kunna gå till match utan någon form av belastning, säger Karlsson till TT.”

Bengt Madsen säger i en kommentar till mff.se ”att han inte ångrar sin kritik till Anders Frisk och inte tänker be om förlåtelse.” Däremot håller han med om att tillfället kunde varit bättre valt.

Malmö FF är i detta fallet arbetsgivare åt Anders Frisk och har därför rätt att kritisera hans insats.

Att Frisk nu inte dömer fler matcher på Malmö Stadion lär knappast någon supporter eller styrelsemedlem i Malmö FF sörja.

Lika lite som jag kan tänka mig att Hammarbys ledning och supportrar sörjer att han inte dömt på Söderstadion på ett bra tag.

/Patrik Jandelin