Skoog ny cykelambassadör

Publicerad 07 februari 2014

Förre skyttekungen Niklas Skoog är ny ambassadör för MFFs eget cykellopp, Malmögirot.

Hallå där, Niklas Skoog! Vad gör man som cykelambassadör?
– Ha ha, ja det innebär att jag ska jobba mot och med företagen i Malmöregionen och få så många som möjligt att ställa upp i Malmögirot.

Går det det bra? 
– Jag har ju precis börjat men jag kom nyss ut från ett möte med en kund som bestämde sig för att gå in som storsponsor, så det har i alla fall börjat bra.

Grattis! Vad har du annars för relation till cyklar, är du ofta ute och rullar?
– Nja, det är nog mest motionscykel för min del. Jag har ju suttit nere i bunkern på Malmö Stadion och trampar i en massa timmar, men jag tycker det är skönt att cykla.

Hur kommer det sig att du blev cykelambassadör?
– Jag är ju redan inne i klubben genom våra Akademier. Jag är tränare på Swedbank Stadion, i Staffanstorp och på Linnéskolan. Sen har jag jobbat ett antal år som säljare så det var Per Nilsson som rekommenderade mig för Mats Nilsson på Malmögirot.

Då får vi passa på att gratulera till din nya titel. Du har ju annars en fin titel sedan tidigare: – skyttekung!
– Ha ha, det stämmer. Skämt och sido så är jag väldigt glad över att få jobba i klubben. Jag spelade i åtta år i MFF och hade alla mina bästa år här, jag blev ju nästan en inventarie till sist. Nu får jag kombinera fotbollen med att komma ut och träffa folk och träna ungdomar. Jag är priviligierad.

Så om man är företagare i Malmöregionen kan man alltså vänta sig att bli kontaktad av dig under våren?
– Absolut. Fast man behöver inte vänta. Man kan ringa mig direkt på 0733-181788 eller maila mig på niklas.skoog@malmogirot.com.

Vi önskar Niklas Skoog lycka till med att få fler företag att engagera sig i Malmögirot. Mer information om loppet hittar du här.